Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Радници телима блокирали пут

rssBookmark and Share

Лесковац 01.04.2014. Блиц

Педесетак радника затворене фабрике „Интерлеминд“ данас је телима четрдесетак минута држало у блокади регионални пут који из Лесковца води према Власотинцу и Врању.

Радници телима блокирали пут

Они захтевају да се њихов положај реши и да фабрика почне да ради и позивају се на предизборна обећања министра привреде Игора Мировића.

- Мировић је рекао да ће се преиспитати приватизација и да ће се Интерлеминд планирано увести у стечај како сви радници не би добили отказ. После избора нико се не јавља, а у међувремену је стигао захтев од бугарског повериоца који због дуга од 13 милиона евра тражи стечај - објашњава вођа протеста Саша Миленковић.

Већински власник је Бугарин Валентин Захаријев, који је свој тим повукао пре годину дана.

Радници нису примили 16 плата.

- Немамо здравствене књижице, а сви смо болесни. Људи бољу од тумора, од срца и слабих нерава. Крајња је солуција да поведемо и децу и да седимо испред Владе Србије док се проблем не реши - причају радници који су на транспарентима исписали: „Овде је бугарски логор од 2005. године“, „Боље гроб него бугарски роб“, „Некад ковачница новца, данас споменик“ и „Вучићу и Дачићу, ко штити бугарског тајкуна“.


#   Лесковац   Врање   саобраћај   радници   блокада   Интерлеминд  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима