Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnici telima blokirali put

rssBookmark and Share

Leskovac 01.04.2014. Blic

Pedesetak radnika zatvorene fabrike „Interlemind“ danas je telima četrdesetak minuta držalo u blokadi regionalni put koji iz Leskovca vodi prema Vlasotincu i Vranju.

Radnici telima blokirali put

Oni zahtevaju da se njihov položaj reši i da fabrika počne da radi i pozivaju se na predizborna obećanja ministra privrede Igora Mirovića.

- Mirović je rekao da će se preispitati privatizacija i da će se Interlemind planirano uvesti u stečaj kako svi radnici ne bi dobili otkaz. Posle izbora niko se ne javlja, a u međuvremenu je stigao zahtev od bugarskog poverioca koji zbog duga od 13 miliona evra traži stečaj - objašnjava vođa protesta Saša Milenković.

Većinski vlasnik je Bugarin Valentin Zaharijev, koji je svoj tim povukao pre godinu dana.

Radnici nisu primili 16 plata.

- Nemamo zdravstvene knjižice, a svi smo bolesni. Ljudi bolju od tumora, od srca i slabih nerava. Krajnja je solucija da povedemo i decu i da sedimo ispred Vlade Srbije dok se problem ne reši - pričaju radnici koji su na transparentima ispisali: „Ovde je bugarski logor od 2005. godine“, „Bolje grob nego bugarski rob“, „Nekad kovačnica novca, danas spomenik“ i „Vučiću i Dačiću, ko štiti bugarskog tajkuna“.


#   Leskovac   Vranje   saobraćaj   radnici   blokada   Interlemind  
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima