Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Рекордна посећеност Луковске и Пролом Бање

rssBookmark and Share

11.08.2012. Autor : Agencija TANJUG

Луковска и Пролом бања у општини Куршумлија ове сезоне бележе рекордну посећеност страних и домаћих туриста, а капацитети у хотелима су попуњени до почетка октобра.

Рекордна посећеност Луковске и Пролом Бање

Према подацима предузећа АД Планинка у Пролом Бањи је само током јула остварено 9. 600 ноћења, а у Луковској бањи 7. 800, у том предузећу истичу да ове две куршумлијске бање бележе највећу посету у протеклих 10 година.

Директор Пролом Бање Златко Вељовић изјавио је Танјугу да тренутно нема слободних места у хотелу, и да странци у овој години чине 15 одсто од укупног броја гостију.

Према његовим речима највећи број туриста долази из Бугарске, Русије, Пољске, Македоније и Босне.

„Све је више омладине која уместо на мору лето проводи у Пролом бањи“, каже Вељовић.

Као разлог за то он наводи новоотворени базен са лековитом пролом водом у чије уређење је уложено 500.000 евра

Цене смештаја и угоститељских услуга нису се битније мењале у односу на прошлу годину, а за госте хотела се више пута недељно организују излети у пратњи бањског водича до локалитета Ðавоља Варош, док у оквиру хотела постоји и сала за забаву са стоним тенисом, билијаром и пикадом, а у хотелском парку постоје два спортска терена за мале спортове (мали фудбал и кошарка) и шах на отвореном.

На једној од омиљених стаза за шетњу, уз саму Проломску реку, налази се Етно кућа са поставком сеоског домаћинства са почетка прошлог века и ресторан са специјалитетима припремљеним испод сача: јагњетина и телетина, пита „редница“, купус, пасуљ пребранац..

У прелепом амбијенту нетакнуте природе у понуди су и хлеб из црепуље, домаћи сир и кајмак, домаћи ситни колачи…


#   Златко Вељовић   Планинка
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима