Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Невероватно али истинито: Прoлом бања напокон добија воду за пиће

rssBookmark and Share

Пролом Бања 12.06.2021. Д.Стојановић РТС, Јужна Србија Инфо

Пролом бања има лековиту воду, али не и воду за пиће са чесме. Тек се креће у изградњу водовода. Радови вредни 40 милиона динара почеће идуће недеље, а требало би да буду завршени до краја године.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Радомир Милетић већ пола века у Пролом бањи дочекује госте у удобним собама уз ограничену употребу воде. Каже да гостима воду за пиће доноси са бањског извора, а техничку воду користи из бунара који често пута и пресуши.

"Овде стварно нема воде. Горе не дају воду само у флаше, бањску воду. Има нека јавна чесма, али цело насеље да иде на ту јавну чесму то је стварно лоше", каже Радомир Милетић, власник смештаја у Пролом бањи.

Проблем са водом једино нема Хотел "Радан" који има сопствени водовод, док је остале мештане вест о изградњи водоводне мреже обрадовала.

"Тај проблем траје како ја знам за себе. Сада су нам обећали да ћемо да добијемо воду и ми чекамо тај дан", наводи Новка Дуњић из Пролом бање.

"Ако то стварно буде, то ће да буде одушевљење. Просто људи не верују, јер ето тако уназад неколико година се надају, биће ове године, биће ове и тако обећање стално", додаје Петровић Весна.

У Пролом бањи више од хиљаду домаћинстава нема водовод. Зато је само стотинак власника категорисало смештајне капацитете.

Локална самоуправа је већ урадила један резервоар за воду, а до краја лета завршиће се и други, као и црпна станица са пумпним постројењем.

"Резервоаре смо финансирали из сопствених средстава општине Куршумлија, а мрежу за водоснабдевање финансира Министарство привреде. Укупна вредност радова је око 40 милиона динара, рок завршетка свих радова је до краја 2021. године", објашњава Радољуб Видић, Председник општине Куршумлија.

Упоредо са водоводном мрежом радиће се и канализација, а у плану је и постављање новог колектора отпадних вода.

ВИДЕО: РТС


#   Пролом Бања   Планинка   РТС   водовод   Пролом вода   вода за пиће
@rts_vesti @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима