Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Чепурин у Куршумлији: Везан сам за овај крај јер пијем Пролом воду

rssBookmark and Share

Куршумлија 10.10.2015. Топличке вести

Амбасадор Русије Александар Чепурин посетио је данас Куршумлију где је са руководством општине разговарао о потенцијалима овог краја.
Чепурин је казао да, иако је први пут у Куршумлији, везан је за овај крај јер се у амбасади Русије у Београду пије Пролом вода.

Чепурин у Куршумлији: Везан сам за овај крај јер пијем Пролом воду

О општини Куршумлија амбасадора је информисао председник општине Куршумлија Радољуб Видић, који је говорио о привредним потенцијалима. Он је казао да има услова за развој дрвне индустрије, пољопривреде, посебно јагодичастог воћа, и туризма.

Видић је посебно истакао да Куршумлијска бања дуго не ради и да у центру града на изузетној локацији постоји празна хала конфекције, погодна за било који бизнис. Председник је  казао амбасадору да је руски капитал добродошао у Куршумлију.

О сарадњи овог краја и Русије, амбасадора Чепурина је информисао директор Планинке Радован Раичевић. Он је казао да последњих година све више туриста из Русије долази у Пролом бању и да се пролом вода извози у Русију. Раичевић је посебно истакао добру сарадњу са руским лекарима.

Амбасадор Чепурин је рекао да му је изузетно задовољство што је први пут дошао у Куршумлију и посебно подвукао топлину са којом је дочекан.

- Мислим да је крај јако богат, што се тиче природе и људи. Сигуран сам да ће имати добру будућност. Врло је добро да овде долази и више туриста јер Пролом бања је позната у читавом свету. Ја се надам да ће више Руса долазити на одмор а то зависи од две темељне ствари: Као прво ми се надамо да се Русија после потешкоћа полако стабилизује а друга је ствар је предност што имамо безвизни режим са Србијом, и наравно позитивно усмерење код нашег народа према Србији. Јако је важно да авио сабраћај и трасфер буду што конфорнији и бржи, то би омогућило већи проток туриста - казао је амбасадор Чепурин и додао да је на неки начин везан за овај крај јер се у руској амбасади у Београду пије Пролом вода.

Амбасаор Чепурин је обишао манастир Свети Никола, где га је о историјату информисао директор библиотеке Драган Симић. Након тога отпутовао је у Пролом бању, где ће остати неколико дана, пишу Топличке вести.


#   Куршумлија   Пролом Бања   Куршумлијска Бања   Планинка   манастир   амбасадор   Радољуб Видић   Свети Никола   Александар Чепурин   Радован Раичевић   Русија   председник општине   Пролом вода   Манастир Свети Никола   Драган Симић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима