Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Čepurin u Kuršumliji: Vezan sam za ovaj kraj jer pijem Prolom vodu

rssBookmark and Share

Kuršumlija 10.10.2015. Topličke vesti

Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin posetio je danas Kuršumliju gde je sa rukovodstvom opštine razgovarao o potencijalima ovog kraja.
Čepurin je kazao da, iako je prvi put u Kuršumliji, vezan je za ovaj kraj jer se u ambasadi Rusije u Beogradu pije Prolom voda.

Čepurin u Kuršumliji: Vezan sam za ovaj kraj jer pijem Prolom vodu

O opštini Kuršumlija ambasadora je informisao predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić, koji je govorio o privrednim potencijalima. On je kazao da ima uslova za razvoj drvne industrije, poljoprivrede, posebno jagodičastog voća, i turizma.

Vidić je posebno istakao da Kuršumlijska banja dugo ne radi i da u centru grada na izuzetnoj lokaciji postoji prazna hala konfekcije, pogodna za bilo koji biznis. Predsednik je  kazao ambasadoru da je ruski kapital dobrodošao u Kuršumliju.

O saradnji ovog kraja i Rusije, ambasadora Čepurina je informisao direktor Planinke Radovan Raičević. On je kazao da poslednjih godina sve više turista iz Rusije dolazi u Prolom banju i da se prolom voda izvozi u Rusiju. Raičević je posebno istakao dobru saradnju sa ruskim lekarima.

Ambasador Čepurin je rekao da mu je izuzetno zadovoljstvo što je prvi put došao u Kuršumliju i posebno podvukao toplinu sa kojom je dočekan.

- Mislim da je kraj jako bogat, što se tiče prirode i ljudi. Siguran sam da će imati dobru budućnost. Vrlo je dobro da ovde dolazi i više turista jer Prolom banja je poznata u čitavom svetu. Ja se nadam da će više Rusa dolaziti na odmor a to zavisi od dve temeljne stvari: Kao prvo mi se nadamo da se Rusija posle poteškoća polako stabilizuje a druga je stvar je prednost što imamo bezvizni režim sa Srbijom, i naravno pozitivno usmerenje kod našeg naroda prema Srbiji. Jako je važno da avio sabraćaj i trasfer budu što konforniji i brži, to bi omogućilo veći protok turista - kazao je ambasador Čepurin i dodao da je na neki način vezan za ovaj kraj jer se u ruskoj ambasadi u Beogradu pije Prolom voda.

Ambasaor Čepurin je obišao manastir Sveti Nikola, gde ga je o istorijatu informisao direktor biblioteke Dragan Simić. Nakon toga otputovao je u Prolom banju, gde će ostati nekoliko dana, pišu Topličke vesti.

Komentara: 0


#   Kuršumlija   Prolom Banja   Kuršumlijska Banja   Planinka   manastir   ambasador   Radoljub Vidić   Sveti Nikola   Aleksandar Čepurin   Radovan Raičević   Rusija   predsednik opštine   Prolom voda   Manastir Sveti Nikola   Dragan Simić
@


 


[ Dodaj komentar ]