Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Куршумлијска бања коначно добија новог власника? (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Куршумлија 18.01.2018. РТС, Јужна Србија Инфо

Некада најпопуларнија бања у Топличком округу, која не ради више од једне деценије, према најавама, ускоро ће прећи у надлежност предузећа АД "Планинка", које успешно послује и стара се о Пролом и Луковској бањи, преноси РТС.

Куршумлијска бања по природним лепотама слови за једну од најбогатијих и најлепших у Србији, а њене лековите воде користили су још стари Римљани.

Успешно је радила све до 2006, када је хотел са око 130 радника затворен. Најава да би ускоро могла поново да проради обрадовала је малобројне мештане.

"Значило би никада боље за овај крај, но сада да се отвори Жубор и да се народ врати да има неко да живи", каже Драган Јосифовић.

Драган Милићевић из Куршумлијске бање истиче да би се много људи запослило, а отворила би се и нека продавница.

Мноштво термоминералних вода и очувана природа, потенцијали су са којима Куршумлијска бања може успешно да послује.

Недалеко од хотела постоји 10 термалних извора температуре до 65 степени. Само један од њих има издашност воде од 15 литара у секунди, која отиче у реку Бањску.

Како би се искористила лековита својства воде, а бања поново оживела, потребна је озбиљна инвестиција.

"Постоје договори у Влади Србије, а имамо заинтересованог инвеститора, то је Планинка из Куршумлије, тако да заиста у будућем периоду очекујемо коначно да крене бања да ради", каже председник општине Куршумлија Радољуб Видић.

АД "Планинка" у чијем саставу су Пролом и Луковска бања, успешно пословање засновала је на коришћењу природних богатстава и пружању врхунских услуга.

"Користили би све оне активности које смо имали код Пролом и Луковске бање, то би применили и код Куршумлијске бање. Једно је што би грађевински одрадили, да буде примерена, да долазе гости, а друго је што би одрадили маркетиншки, једноставно, да се људи поново сете Куршумлијске бање", истиче директор АД "Планинка" Радован Раичевић.

У овој бањи некада је годишње боравило више од 10.000 гостију који су у лековитим водама лечили костобољу, реуму и стерилитет.

ВИДЕО: РТС

Коментара: 0


#   Куршумлија   Луковска Бања   Куршумлијска Бања   Планинка   Радољуб Видић   Драган Милић   Радован Раичевић   председник општине   Стари Рим   Планинка АД
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима