Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ревизија позитивна, кривичне и прекршајне пријаве остају

rssBookmark and Share

Алексинац 29.12.2015.

Државна ревизорска институција констатовала је да су неправилности у раду Општинске управе општине Алексинац отклоњене на задовољавајући начин.
Кривичне и прекршајне пријаве, које су установљене приликом прошлогодишње ревизије пословања, остају и даље.

Ревизија позитивна, кривичне и прекршајне пријаве остају

Државна ревизорска институција констатовала је да су неправилности у раду Општинске управе општине Алексинац, које су установљене приликом прошлогодишње ревизије пословања, отклоњене на задовољавајући начин, те да „не постоји кршење, односно не постоји тешка повреда обавезе доброг пословања“.

Наиме, приликом прошлогодишње ревизије финансијских извештаја завршног рачуна буџета и правилности пословања општине Алексинац за 2013. годину откривено је 18 неправилности у дугогодишњој пракси рада Општинске управе.

Након тога, општини Алексинац је остављен рок за отклањање утврђених неправилности, а Послеревизионим извештајем констатовано је да је 17 неправилности отклоњено, а да је једна у поступку отклањања.

И поред тога што су представници локалне власти исправили многе административно правне пропусте, број поднетих прекршајних и кривичних пријава је остао исти. Државна ревизорска институција није повукла нити једну кривичну нити прекршајну пријаву.

Мирјана Марковић, овлашћено лице у Државној ревизорској институцији нам је јутрос послала званичан допис у коме се наводе имена оних против којих се воде кривични и прекршајни поступци.

ДРИ је кривичне пријаве поднела против председника и одговорих лица у општини Алексинац.

Кривичне пријаве су поднета у случајевима кад је утврђено да је потрошено више новца него што је било опредељено, затим несавесног рада у служби и злоупотребе службеног положаја.

Кривичне пријаве:

- Гордана Милојевић, шеф рачуноводства Центра за културу и уметност Алексинац
- Борислав Јовановић, директор Центра за културу и уметност Алексинац
- Синиша Голубовић, директор Јавне библиотеке „Вук Караџић“Алексинац

Прекршајне пријаве:

- Ненад Станковић, председник општине, Алексинац
- Дејан Милошевић, начелник општинске управе Алексинац
- Милена Максимовић, директор Општинске организације за туризам и спорт „ОТИС“Алексинац
- Синиша Голубовић, директор Јавне библиотеке „Вук Караџић“Алексинац
- Драгослав Живадиновић, директор Јавног предузећа „Дирекције за урбанизам и изградњу општине Алексинац“
- Виолета Поповић, директор Предшколске установе „Лане“Алексинац

Државна ревизорска институција је контролисала пословање општинске управе Алексинац, а као резултат тога постоји извештај којим је ДРИ обелоданила да је ненаменски потрошено 236.000.000 динара и ДРИ је поднела девет пријава, што прекршајних, што кривичних.

Алексиначке вести


#   Алексинац   Дејан Милошевић   Ненад Станковић   ДРИ   председник општине   Вук Караџић библиотека   ревизија   Општинска управа   Гордана Милојевић   Борислав Јовановић   Синиша Голубовић   Виолета Поповић   кривичне пријаве   Драгослав Живадиновић   Мирјана Марковић   Центар за културу и уметност   Милена Максимовић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима