Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Revizija pozitivna, krivične i prekršajne prijave ostaju

rssBookmark and Share

Aleksinac 29.12.2015.

Državna revizorska institucija konstatovala je da su nepravilnosti u radu Opštinske uprave opštine Aleksinac otklonjene na zadovoljavajući način.
Krivične i prekršajne prijave, koje su ustanovljene prilikom prošlogodišnje revizije poslovanja, ostaju i dalje.

Revizija pozitivna, krivične i prekršajne prijave ostaju

Državna revizorska institucija konstatovala je da su nepravilnosti u radu Opštinske uprave opštine Aleksinac, koje su ustanovljene prilikom prošlogodišnje revizije poslovanja, otklonjene na zadovoljavajući način, te da „ne postoji kršenje, odnosno ne postoji teška povreda obaveze dobrog poslovanja“.

Naime, prilikom prošlogodišnje revizije finansijskih izveštaja završnog računa budžeta i pravilnosti poslovanja opštine Aleksinac za 2013. godinu otkriveno je 18 nepravilnosti u dugogodišnjoj praksi rada Opštinske uprave.

Nakon toga, opštini Aleksinac je ostavljen rok za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti, a Poslerevizionim izveštajem konstatovano je da je 17 nepravilnosti otklonjeno, a da je jedna u postupku otklanjanja.

I pored toga što su predstavnici lokalne vlasti ispravili mnoge administrativno pravne propuste, broj podnetih prekršajnih i krivičnih prijava je ostao isti. Državna revizorska institucija nije povukla niti jednu krivičnu niti prekršajnu prijavu.

Mirjana Marković, ovlašćeno lice u Državnoj revizorskoj instituciji nam je jutros poslala zvaničan dopis u kome se navode imena onih protiv kojih se vode krivični i prekršajni postupci.

DRI je krivične prijave podnela protiv predsednika i odgovorih lica u opštini Aleksinac.

Krivične prijave su podneta u slučajevima kad je utvrđeno da je potrošeno više novca nego što je bilo opredeljeno, zatim nesavesnog rada u službi i zloupotrebe službenog položaja.

Krivične prijave:

- Gordana Milojević, šef računovodstva Centra za kulturu i umetnost Aleksinac
- Borislav Jovanović, direktor Centra za kulturu i umetnost Aleksinac
- Siniša Golubović, direktor Javne biblioteke „Vuk Karadžić“Aleksinac

Prekršajne prijave:

- Nenad Stanković, predsednik opštine, Aleksinac
- Dejan Milošević, načelnik opštinske uprave Aleksinac
- Milena Maksimović, direktor Opštinske organizacije za turizam i sport „OTIS“Aleksinac
- Siniša Golubović, direktor Javne biblioteke „Vuk Karadžić“Aleksinac
- Dragoslav Živadinović, direktor Javnog preduzeća „Direkcije za urbanizam i izgradnju opštine Aleksinac“
- Violeta Popović, direktor Predškolske ustanove „Lane“Aleksinac

Državna revizorska institucija je kontrolisala poslovanje opštinske uprave Aleksinac, a kao rezultat toga postoji izveštaj kojim je DRI obelodanila da je nenamenski potrošeno 236.000.000 dinara i DRI je podnela devet prijava, što prekršajnih, što krivičnih.

Aleksinačke vesti


#   Aleksinac   Dejan Milošević   Nenad Stanković   DRI   predsednik opštine   Vuk Karadžić biblioteka   revizija   Opštinska uprava   Gordana Milojević   Borislav Jovanović   Siniša Golubović   Violeta Popović   krivične prijave   Dragoslav Živadinović   Mirjana Marković   Centar za kulturu i umetnost   Milena Maksimović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima