Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Саопштење градоначелнице Ниша поводом немилог догађаја у хотелу "Амбасадор"

rssBookmark and Share

Ниш 24.08.2021. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски огласила се поводом немилог догађаја у хотелу "Амбасадор" током трајања "Филмских сусрета". Сотировски у саопштењу осуђује насиље, које, како каже, не сме да баци сенку на Фестивал.

Саопштење градоначелнице Ниша поводом немилог догађаја у хотелу "Амбасадор"

Саопштење преносимо у целости..

Насиље не сме да баци сенку на традицију „Филмских сусрета“, на фестивал посвећен глумцу и глумачкој уметности због непромишљеног понашања појединца. Ниш и нишка публика то не заслужују. Мало је рећи осуђујемо, грађани, та верна публика која  више од пола века  пуни Летњу позорницу и Тврђаву и радује се фестивалу и глумцима, заслужују реч кајања, ако не и извињења.

Гнев помрачи оно уметничко, па и најбоље образовање, потире сваки успех. Ценимо уметност, осуђујемо оно што је нељудско. Време фестивала посвећеног глумцу није време за политизацију, није место за политичка надговарања, надмудривања и наклапања – у дане фестивала Ниш је само престоница глумачке уметности.

Хотел „Амбасадор“ је култно место постало захваљујући глумцима, не само Лиз Тејлор и Ричарду Бартону, већ понајвише великанима југословенског и српског глумишта. То место заслужује поклоњење и поштовање, а не насиље и инцидент.

Нека фестивал до свог овогодишњег краја задржи свој сјај, нека награде, по оцени жирија,  припадну најбољима.

Нека надлежни органи раде свој посао без притисака и у складу са законом који је једнак за све.

Да подсетимо...

Глумац и редитељ Драган Бјелогрлић је физички насрнуо на колегу Предрага Гагу Антонијевића у раним јутарњим сатима у недељу 23. августа у лобоју хотела "Амбасадор".

Бјелогрлићу је одређено задржавање до 48 сати и он ће данас бити саслушан код надлежног тужиоца.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Драган Бјелогрлић   насиље   Филмски сусрети   Амбасадор хотел   Филмски сусрети 2021   Предраг Антонијевић
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима