Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Saopštenje gradonačelnice Niša povodom nemilog događaja u hotelu "Ambasador"

rssBookmark and Share

Niš 24.08.2021. Južna Srbija Info

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski oglasila se povodom nemilog događaja u hotelu "Ambasador" tokom trajanja "Filmskih susreta". Sotirovski u saopštenju osuđuje nasilje, koje, kako kaže, ne sme da baci senku na Festival.

Saopštenje gradonačelnice Niša povodom nemilog događaja u hotelu "Ambasador"

Saopštenje prenosimo u celosti..

Nasilje ne sme da baci senku na tradiciju „Filmskih susreta“, na festival posvećen glumcu i glumačkoj umetnosti zbog nepromišljenog ponašanja pojedinca. Niš i niška publika to ne zaslužuju. Malo je reći osuđujemo, građani, ta verna publika koja  više od pola veka  puni Letnju pozornicu i Tvrđavu i raduje se festivalu i glumcima, zaslužuju reč kajanja, ako ne i izvinjenja.

Gnev pomrači ono umetničko, pa i najbolje obrazovanje, potire svaki uspeh. Cenimo umetnost, osuđujemo ono što je neljudsko. Vreme festivala posvećenog glumcu nije vreme za politizaciju, nije mesto za politička nadgovaranja, nadmudrivanja i naklapanja – u dane festivala Niš je samo prestonica glumačke umetnosti.

Hotel „Ambasador“ je kultno mesto postalo zahvaljujući glumcima, ne samo Liz Tejlor i Ričardu Bartonu, već ponajviše velikanima jugoslovenskog i srpskog glumišta. To mesto zaslužuje poklonjenje i poštovanje, a ne nasilje i incident.

Neka festival do svog ovogodišnjeg kraja zadrži svoj sjaj, neka nagrade, po oceni žirija,  pripadnu najboljima.

Neka nadležni organi rade svoj posao bez pritisaka i u skladu sa zakonom koji je jednak za sve.

Da podsetimo...

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić je fizički nasrnuo na kolegu Predraga Gagu Antonijevića u ranim jutarnjim satima u nedelju 23. avgusta u loboju hotela "Ambasador".

Bjelogrliću je određeno zadržavanje do 48 sati i on će danas biti saslušan kod nadležnog tužioca.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Dragan Bjelogrlić   nasilje   Filmski susreti   Ambasador hotel   Filmski susreti 2021   Predrag Antonijević
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima