Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Саопштење Градског штаба: Отпуштен велики број пацијената, ситуација повољнија

rssBookmark and Share

Ниш 20.04.2020. Јужна Србија Инфо

Градски штаб за ванредне ситуације Града Ниша констатовао је, на данас одржаној седници, да је епидемиолошка ситуација на територији Града Ниша повољнија.

Саопштење Градског штаба: Отпуштен велики број пацијената, ситуација повољнија

Као доказ томе, изнет је податак да је у претходна 24 сата из Клиничког центра Ниш и привремених болница на територији града отпуштен 141 излечени пацијент, чији су резултати тестова на присуство инфекције вирусом Цовид 19  били негативни.

Они ће, према упутствима републичког Кризног штаба, наредних 14 дана бити у обавезној кућној изолацији, а након тога контролно тестирани.

Штаб је оценио да медицинске заштитне опреме као и дезинфеционих средстава неопходних медицинским установама и установама социјалне заштите на територији Града Ниша има у довољним количинама, и да су обезбеђене резерве за несметан рад медицинског и немедицинског особља и у наредном периоду. Испред улаза у привремену Ковид болницу у Хали Чаир инсталиран је и тунел за дезинфекцију медицинског особља.

Такође, издат је налог ЈКП Медијана да настави са сталном дезинфекцијом отворених и затворених простора у граду, а ЈКП Наиссус да, на 25 локација у Нишу, постави пунктове са цистернама са дезинфекционим средством намењене одржавању појачане хигијене у стамбеним заједницама као и грађанима у индивидуалним стамбеним објектима.

На седници је одлучено и да Град Ниш, из буџетских средстава и у најкраћем року, изврши набавку једног возила за поребе Завода за хитну медицинску помоћ Ниш.

Посебно је истакнуто да су у функцији и кол центри Града Ниша за добијање информација о пацијентима смештеним у привременим ковид болницима на територији града, као и кол центар Клиничког центра Ниш у коме, путем телефона и електронске поште, грађани могу добити све информације о стању пацијената хоспитализованим на клиникама у овој медицинској установи. У функцији су и посебна телефонска психолошка саветовалишта за грађане у којима савете грађанима дају лекари Клинике за психијатрију и Центра за заштиту менталног здравља КЦ Ниш. Како је речено, од уторка ће такав кол центар почети да ради и у Специјалној болници Горња Топоница.


#   Ниш   Клинички центар Ниш   Драгана Сотировски   Дарко Булатовић   Горња Топоница   Бранислав Тиодоровић   штаб за ванредне ситуације   Коронавирус
#GradonacelnicaN @DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима