Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Saopštenje Gradskog štaba: Otpušten veliki broj pacijenata, situacija povoljnija

rssBookmark and Share

Niš 20.04.2020. Južna Srbija Info

Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša konstatovao je, na danas održanoj sednici, da je epidemiološka situacija na teritoriji Grada Niša povoljnija.

Saopštenje Gradskog štaba: Otpušten veliki broj pacijenata, situacija povoljnija

Kao dokaz tome, iznet je podatak da je u prethodna 24 sata iz Kliničkog centra Niš i privremenih bolnica na teritoriji grada otpušten 141 izlečeni pacijent, čiji su rezultati testova na prisustvo infekcije virusom Covid 19  bili negativni.

Oni će, prema uputstvima republičkog Kriznog štaba, narednih 14 dana biti u obaveznoj kućnoj izolaciji, a nakon toga kontrolno testirani.

Štab je ocenio da medicinske zaštitne opreme kao i dezinfecionih sredstava neophodnih medicinskim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite na teritoriji Grada Niša ima u dovoljnim količinama, i da su obezbeđene rezerve za nesmetan rad medicinskog i nemedicinskog osoblja i u narednom periodu. Ispred ulaza u privremenu Kovid bolnicu u Hali Čair instaliran je i tunel za dezinfekciju medicinskog osoblja.

Takođe, izdat je nalog JKP Medijana da nastavi sa stalnom dezinfekcijom otvorenih i zatvorenih prostora u gradu, a JKP Naissus da, na 25 lokacija u Nišu, postavi punktove sa cisternama sa dezinfekcionim sredstvom namenjene održavanju pojačane higijene u stambenim zajednicama kao i građanima u individualnim stambenim objektima.

Na sednici je odlučeno i da Grad Niš, iz budžetskih sredstava i u najkraćem roku, izvrši nabavku jednog vozila za porebe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Niš.

Posebno je istaknuto da su u funkciji i kol centri Grada Niša za dobijanje informacija o pacijentima smeštenim u privremenim kovid bolnicima na teritoriji grada, kao i kol centar Kliničkog centra Niš u kome, putem telefona i elektronske pošte, građani mogu dobiti sve informacije o stanju pacijenata hospitalizovanim na klinikama u ovoj medicinskoj ustanovi. U funkciji su i posebna telefonska psihološka savetovališta za građane u kojima savete građanima daju lekari Klinike za psihijatriju i Centra za zaštitu mentalnog zdravlja KC Niš. Kako je rečeno, od utorka će takav kol centar početi da radi i u Specijalnoj bolnici Gornja Toponica.

Komentara: 0


#   Niš   Klinički centar Niš   Dragana Sotirovski   Darko Bulatović   Gornja Toponica   Branislav Tiodorović   štab za vanredne situacije   Koronavirus
#GradonacelnicaN @DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima