Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Hala „Čair“ postaje privremena kovid bolnica - Niš spreman za treći talas

rssBookmark and Share

Niš 02.11.2020. Južna Srbija Info

Opremanjem Hale „Čair“ i njeno pretvaranje u privremenu kovid bolnicu izraz je spremnosti grada za treći talas epidemije, rekla je gradonačelnica Niša i član republičkog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 Dragana Sotirovski prilikom obilaska hale gde su počele pripreme za njenu prenamenu.

Hala „Čair“ postaje privremena kovid bolnica - Niš spreman za treći talas

U hali će biti zbrinjavani pacijenti sa lakšom kliničkom slikom, a struka će reći kada će početi prijem prvih pacijenata u Čairu.

Halu „Čair“ obišli su član republičkog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 prof. dr Branislav Tiodorović, zamenik direktora Kliničkog centra Niš prof. dr Vladan Ćosić, koordinator privremene kovid bolnice u Čairu i pomoćnik direktora Kliničkog centra prof. dr Goran Stanojević i prof. dr Žarko Ranković.

Privremena kovid bolnica imaće kompletnu opremu i sredstva za nesmetan rad, obezbeđeno je grejanje hale u kojoj će biti 196 mesta za pacijente koji zahtevaju ovakav način lekarskog nadzora.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Žarko Ranković   Branislav Tiodorović   štab za vanredne situacije   krizni štab   Koronavirus   hala Čair   kovid bolnica
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima