Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prvi sastanak Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug: Testova ima dovoljno, do kraja nedelje stižu novi

rssBookmark and Share

Niš 15.04.2020. Južna Srbija Info

Član štaba i načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski, je rekla za RTS da testova zasad ima dovoljno i da će do kraja nedelje stići novi.

Prvi sastanak Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug: Testova ima dovoljno, do kraja nedelje stižu novi

Testirani su i pacijenti koji su među prvima došli u bolnicu u Čairu. Poručila je da sve opreme ima dovoljno i da je ostalih šest opština u Nišavskom okrugu dobro organizovano.

Sotirovski je navela, da se u domu za stare u Kulini pojavio određeni broj lica koja su pozitivna.

U Nišu je održana prva sednica Štaba za upravljanje krizom u Nišavskom i Topličkom upravnom okrugu, koga je formirala Vlada Srbije.

Sastanku štaba predsedavao je ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović, a prisustvovali su članovi, prof. Darija Kisić Tepavčević, prof. Branislav Tiodorović, infektolog dr Miloš Korać, Komandant Okružnog štaba za vanredne situacije NUO i načelnica Nišavskog upravnog okruga okruga Dragana Sotirovski, komandant Okružnog štaba za vanredne situacije TUO i načelnik Topličkog okruga Milan Aranđelović kao i članovi MUP-a, Ministarstva odbrane, BIA, predstavnici zdravstvenih ustanova.  

Na sastanku je analizirana trenutna epidemiološka situacija u Nišavskom i Topličkom upravnom okrugu, merama koje će novoformirani Krizni štab preduzeti na teritoriji dva okruga.

Nalagće se mere u funkcionisanju privremenih bolnica, kontrolisaće se nova i preduzimati koraci za suzbijanje potencijalnih žarišta.

Najavljena je nova isporuka testova koji će u Niš stići do kraja nedelje. Pacijenti koji su prvi ušli u privremenu bolnicu u Čair sinoć su testirani  i ukoliko budu negativni biće poslati u kućnu izolaciju od 14 dana.   

Nešto kasnije, članovi Republičkog kriznog štaba sastali su se sa  direktorima bolnice u Gornjoj Toponici, Doma za  smeštaj odraslih lica Kulina, Doma zdravlja i Bolnice u Aleksincu, kao i sanitarnim inspektorima i komandantom Opštinskog štaba u Gadžinom Hanu.

Analizirani su podaci o rezultatima testiranja zaposlenih i pacijenata, odnosno štićenika i pacijenata bolnice u Gornjoj Toponici i štićenika u Kulini i naloženo je sprovođenje svih mera postupanja u vanrednom stanju


#   Niš   Dragana Sotirovski   Branislav Tiodorović   Dom za smeštaj odraslih lica Kulina   Nišavski upravni okrug   krizni štab   Branislav Nedimović   Koronavirus   Darija Kisić Tepavčević   Milan Aranđelović
#GradonacelnicaN @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima