Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Први састанак Кризног штаба за Нишавски и Топлички округ: Тестова има довољно, до краја недеље стижу нови

rssBookmark and Share

Ниш 15.04.2020. Јужна Србија Инфо

Члан штаба и начелница Нишавског округа Драгана Сотировски, је рекла за РТС да тестова засад има довољно и да ће до краја недеље стићи нови.

Први састанак Кризног штаба за Нишавски и Топлички округ: Тестова има довољно, до краја недеље стижу нови

Тестирани су и пацијенти који су међу првима дошли у болницу у Чаиру. Поручила је да све опреме има довољно и да је осталих шест општина у Нишавском округу добро организовано.

Сотировски је навела, да се у дому за старе у Кулини појавио одређени број лица која су позитивна.

У Нишу је одржана прва седница Штаба за управљање кризом у Нишавском и Топличком управном округу, кога је формирала Влада Србије.

Састанку штаба председавао је министар пољопривреде, Бранислав Недимовић, а присуствовали су чланови, проф. Дарија Кисић Тепавчевић, проф. Бранислав Тиодоровић, инфектолог др Милош Кораћ, Командант Окружног штаба за ванредне ситуације НУО и начелница Нишавског управног округа округа Драгана Сотировски, командант Окружног штаба за ванредне ситуације ТУО и начелник Топличког округа Милан Аранђеловић као и чланови МУП-а, Министарства одбране, БИА, представници здравствених установа.  

На састанку је анализирана тренутна епидемиолошка ситуација у Нишавском и Топличком управном округу, мерама које ће новоформирани Кризни штаб предузети на територији два округа.

Налагће се мере у функционисању привремених болница, контролисаће се нова и предузимати кораци за сузбијање потенцијалних жаришта.

Најављена је нова испорука тестова који ће у Ниш стићи до краја недеље. Пацијенти који су први ушли у привремену болницу у Чаир синоћ су тестирани  и уколико буду негативни биће послати у кућну изолацију од 14 дана.   

Нешто касније, чланови Републичког кризног штаба састали су се са  директорима болнице у Горњој Топоници, Дома за  смештај одраслих лица Кулина, Дома здравља и Болнице у Алексинцу, као и санитарним инспекторима и командантом Општинског штаба у Гаџином Хану.

Анализирани су подаци о резултатима тестирања запослених и пацијената, односно штићеника и пацијената болнице у Горњој Топоници и штићеника у Кулини и наложено је спровођење свих мера поступања у ванредном стању


#   Ниш   Драгана Сотировски   Бранислав Тиодоровић   Дом за смештај одраслих лица Кулина   Нишавски управни округ   кризни штаб   Бранислав Недимовић   Коронавирус   Дарија Кисић Тепавчевић   Милан Аранђеловић
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима