Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Седморо повређених у удесу у Бугарској у прањи нишких здравствених радника стигло у Србију

rssBookmark and Share

Ниш 15.08.2022. РТС, Јужна Србија Инфо

Теже повређени дечаци у саобраћајној незгоди у Бугарској пребачени су из болнице у Старој Загори у Софију на даље лечење. Седморо повређених стигло је у Србију. На граници су их сачекале медицинске екипа из Ниша.

РТС Screenshot
РТС Screenshot

Медицинске екипе Универзитетског клиничког центра у Нишу дочекале су санитетским возилима седморо повређених на прелазу Градина, где су их преузеле од бугарских колега.

Како је потврђено РТС-у у нишком Клиничком центру, екипе ће их пратити до Београда.

Деца ће бити пребачена на клинику у Тиршовој. Најтеже повређени остају у Бугарској.

Министар Лончар, који је са својим колегом из Бугарске раније обишао повређене који су били у болници у Старој Загори у Бугарској, истакао је да је разговарао са децом и одраслима и да се оперисано дете осећа добро.

Лончар је том приликом рекао за РТС да се два дечака од 10 и 11 година налазе у интензивној нези, да је дечак од 10 година имао операцију ноге и да је добро, а да други дечак има више повреда од којих је доминантна повреда главе, и они ће бити пребачени у Софију на даље лечење.

Дванаесторо деце и двоје одраслих је повређено када је српски аутобус упао у јарак и преврнуо се на ауто-путу за Софију у Бугарској.

Међу повређенима је највише деце која су, како је потврдио, углавном чланови фолклорног ансамбла ЈУ-ЛИРА из Батајнице.

Деца су се враћала са фестивала у Несебару и са њима су били њихови родитељи.

Узрок несреће се још не зна, а према сведочењу једне путнице, аутобус је слетео с пута у тренутку када се возач нагнуо да спусти седиште сувозача, како би на њега сео родитељ са дететом коме је позлило.


#   Ниш   аутобус   Хитна помоћ   саобраћајна незгода   Димитровград   Софија (Бугарска)   Градина   Бугарска   Златибор Лончар   Клинички центар   фолклор   здравствени радници   Универзитетски клинички центар ниш
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима