Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sedmoro povređenih u udesu u Bugarskoj u pranji niških zdravstvenih radnika stiglo u Srbiju

rssBookmark and Share

Niš 15.08.2022. RTS, Južna Srbija Info

Teže povređeni dečaci u saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj prebačeni su iz bolnice u Staroj Zagori u Sofiju na dalje lečenje. Sedmoro povređenih stiglo je u Srbiju. Na granici su ih sačekale medicinske ekipa iz Niša.

RTS Screenshot
RTS Screenshot

Medicinske ekipe Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu dočekale su sanitetskim vozilima sedmoro povređenih na prelazu Gradina, gde su ih preuzele od bugarskih kolega.

Kako je potvrđeno RTS-u u niškom Kliničkom centru, ekipe će ih pratiti do Beograda.

Deca će biti prebačena na kliniku u Tiršovoj. Najteže povređeni ostaju u Bugarskoj.

Ministar Lončar, koji je sa svojim kolegom iz Bugarske ranije obišao povređene koji su bili u bolnici u Staroj Zagori u Bugarskoj, istakao je da je razgovarao sa decom i odraslima i da se operisano dete oseća dobro.

Lončar je tom prilikom rekao za RTS da se dva dečaka od 10 i 11 godina nalaze u intenzivnoj nezi, da je dečak od 10 godina imao operaciju noge i da je dobro, a da drugi dečak ima više povreda od kojih je dominantna povreda glave, i oni će biti prebačeni u Sofiju na dalje lečenje.

Dvanaestoro dece i dvoje odraslih je povređeno kada je srpski autobus upao u jarak i prevrnuo se na auto-putu za Sofiju u Bugarskoj.

Među povređenima je najviše dece koja su, kako je potvrdio, uglavnom članovi folklornog ansambla JU-LIRA iz Batajnice.

Deca su se vraćala sa festivala u Nesebaru i sa njima su bili njihovi roditelji.

Uzrok nesreće se još ne zna, a prema svedočenju jedne putnice, autobus je sleteo s puta u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sedište suvozača, kako bi na njega seo roditelj sa detetom kome je pozlilo.

Komentara: 0


#   Niš   autobus   Hitna pomoć   saobraćajna nezgoda   Dimitrovgrad   Sofija (Bugarska)   Gradina   Bugarska   Zlatibor Lončar   Klinički centar   folklor   zdravstveni radnici   Univerzitetski klinički centar niš
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima