Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ШИК-Копаоник: Замрзнут штрајк

rssBookmark and Share

Копаоник 18.09.2013. Autor: Agencija TANJUG

Након два дана блокаде управне зграде Симпо-ШИК-а, радници ШИК Копаоника у Куршумлији су замрзли штрајк.

ШИК-Копаоник: Замрзнут штрајк

После састанка представника фирме, синдиката и председника општине Радољуба Видића, радници ШИК Копаоника одлучили су се да замрзну штрајк на месец дана.

У том периду се надају да ће се пронаћи решење за раднике који не примају плату четири месеца, а нису им уплаћивани ни доприноси за пензиско и здравствено осигурање па не могу да овере здравствене књижице.

Драгослав Јевремовић, председник синдиката ШИК Копаоника, каже да се нада да је остављен довољан простор за договор, те да ће свака страна испунити оно што је обећано на састанку са председником Видићем.

"Показали смо добру вољу после састанка и замрзли штрајк на месец дана. Радницима је обећано да це у том периоду бити заказан састанак са надлежнима у Влади Србије како би се разговарало о решењу проблема заосталих дуговања, али и даљој судбини фирме", рекао је Јевремовић.

"Очекујемо да држава сагледа наш предлог и због стратешког значаја овог краја преужме управљање над ШИК Копаоником, а уговор са Симпо ШИК-ом да се још једном преиспита јер сматрамо да је штетан за нас", додао је он.

ШИК Копаоник запошљава 102 радника.


#   Шик   радници   штрајк   Копаоник   Симпо Шик
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима