Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Симпо: Томић не размишља о повлачењу

rssBookmark and Share

26.05.2013. Autor: FoNet |

Упркос спекулацијама о одласку председника "Симпа" Драгана Томића са те функције, које се из наводно "добро обавештених извора", ових дана пласирају у јавности, председник Симпа Драган Томић не размишља о повлачењу са те функције, саопштила је ова компанија.

Симпо: Томић не размишља о повлачењу

Томић је у петак, после учешћа у раду седнице Скупштине Регионалне привредне коморе Лесковац, која је одржана у седишту Симпа у Врању, изјавио да уопште не размишља о повлачењу, наглашавајући чврсто опредељење да реализује стратегију развоја компаније у наредних 10 година.

"Радим са тимом сарадника који су самном годинама, заједено смо направили стратегију и план развоја Симпо за наредених десет година, који, између осталог, укључује отварање нових радних места и даљи раст извоза, и сигуран сам да нико од нас неће напустити СИМПО док га не реализујемо. Они који одлуче да иду су кукавице", изјавио је Драган Томић, наведено је у сопштењу.

Како се истиче, вест о наводном одласку Драган Томића у пензију већ 1. јуна изазвала је велико узнемирење, не само у Симпу, који запошљава висе од 4.000 радника у најнеразвјенијем делу земље, већ и на читавом југу Србије, јер су Симпови капацитети лоцирани у Врању, Бујановцу, Прешеву, Трговишту, Сурдулици и Зубином Потоку.

Симпо је данас највећи произвођач намештаја у југоисточној Европи и највећа производна целина на југу Србије. Доласком Драгана Томића на његово чело 1967. године, од мале фабрике са 300 запослених, која је била пред банкротом, већ почетком осамдесетих година прерастао је у највећег произвођача и извозника намештаја у тадашњој Југославији и једну од највећих компанија у овој делатности у Европи, наводи се.

Томић је један од најуспешнијих привредника у земљи и једна од најцењенијих личности међународне индустрије намештаја, а Симпо извози 65 одсто своје производње у 33 земље света, а на страним тржиштима у овој години планира остварење прихода од око 60 милиона евра, пише у саопштењу компаније.


#   Драган Томић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима