Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Монографија др Миомире М. Ђурђановић

rssBookmark and Share

28.10.2014. Факултет уметности

Промоција издања из едиције монографија аутора др Миомире Ђурђановић, ванредног професора на Факултету уметности у Нишу, под називом под називом "Настава музике у Србији у 19. и 20. веку" одржаће се у среду 29. октобра 2014. године на Факултету уметности у Нишу у Малој сали (Кнегиње Љубице 10) са почетком у 12 сати.

Монографија др Миомире М. Ђурђановић

На промоцији још једне штампане публикације у издању Факултета уметности у Нишу говориће уредник издања мр Драган Томић, аутор др Миомира Ђурђановић као и рецензент издања др Јелена Цветковић.

Монографија др Миомире М. Ђурђановић је јединствен историјско - проблемски приказ развоја општег музичког образовања у Србији до данас у нашој научној литератури. Монографијом Настава музике у Србији у 19. и 20. веку др Миомира М. Ђурђановић дала је значајан и јединствен допринос истраживању музичке педагогије у Србији и коначно поставила темељ даљим истраживањима будућим генерацијама.

„...др Миомира Ђурђановић је, плетући фине нити свога истраживања, показала на какве је све препреке наилазио појединац који је желео да унапреди педагошке методе свога времена и своје средине. Она је указала и на механизме функционисања педагошких мерила, начела и процеса у средини која је покушавала да надокнади „пропуштено“ време и ниво наставе и педагошких метода усклади са тадашњим европским стандардима. Језик којим ауторка саопштава резултате својих истраживања прецизан је и динамичан. Ауторка посебно успешно упућује на неопходност егзактног сагледавања процеса и појава у историји опште музичке педагогије. Она овде заиста мапира све релевантне датуме везане за развој опште музичке педагогије, у вези са различитим институцијама и напоре усмерене ка објављивању уксбеничке литературе“ (издвојено из рецензије др Нада Ивановић - О'Брајан)


#   Факултет уметности   музика   промоција   Драган Томић   Јелена Цветковић   Миомира Ђурђановић   монографија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима