Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Monografija dr Miomire M. Đurđanović

rssBookmark and Share

28.10.2014. Fakultet umetnosti

Promocija izdanja iz edicije monografija autora dr Miomire Đurđanović, vanrednog profesora na Fakultetu umetnosti u Nišu, pod nazivom pod nazivom "Nastava muzike u Srbiji u 19. i 20. veku" održaće se u sredu 29. oktobra 2014. godine na Fakultetu umetnosti u Nišu u Maloj sali (Kneginje Ljubice 10) sa početkom u 12 sati.

Monografija dr Miomire M. Đurđanović

Na promociji još jedne štampane publikacije u izdanju Fakulteta umetnosti u Nišu govoriće urednik izdanja mr Dragan Tomić, autor dr Miomira Đurđanović kao i recenzent izdanja dr Jelena Cvetković.

Monografija dr Miomire M. Đurđanović je jedinstven istorijsko - problemski prikaz razvoja opšteg muzičkog obrazovanja u Srbiji do danas u našoj naučnoj literaturi. Monografijom Nastava muzike u Srbiji u 19. i 20. veku dr Miomira M. Đurđanović dala je značajan i jedinstven doprinos istraživanju muzičke pedagogije u Srbiji i konačno postavila temelj daljim istraživanjima budućim generacijama.

„...dr Miomira Đurđanović je, pletući fine niti svoga istraživanja, pokazala na kakve je sve prepreke nailazio pojedinac koji je želeo da unapredi pedagoške metode svoga vremena i svoje sredine. Ona je ukazala i na mehanizme funkcionisanja pedagoških merila, načela i procesa u sredini koja je pokušavala da nadoknadi „propušteno“ vreme i nivo nastave i pedagoških metoda uskladi sa tadašnjim evropskim standardima. Jezik kojim autorka saopštava rezultate svojih istraživanja precizan je i dinamičan. Autorka posebno uspešno upućuje na neophodnost egzaktnog sagledavanja procesa i pojava u istoriji opšte muzičke pedagogije. Ona ovde zaista mapira sve relevantne datume vezane za razvoj opšte muzičke pedagogije, u vezi sa različitim institucijama i napore usmerene ka objavljivanju uksbeničke literature“ (izdvojeno iz recenzije dr Nada Ivanović - O'Brajan)


#   Fakultet umetnosti   muzika   promocija   Dragan Tomić   Jelena Cvetković   Miomira Đurđanović   monografija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima