Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Следи братимљене и конкретна сарадња, након успешне посете делегације Нишавског округа регији Волви

rssBookmark and Share

Ниш 24.05.2018. Здравко Стојнић, Јужна Србија Инфо

Након мање од два месеца од учешћа грчке регије Воли на Међународном сајму туризма у Нишу, делегација Нишавског округа и Туристичке орагнизације Ниша, праћена новинарским екипама, узвратила је посету овој најпосећенијој дестинацији српских туриста у Грчкој, када су и договорене конкретне активности за даљу сарадњу.

Фото: Vasilis Evagelou
Фото: Vasilis Evagelou

Диамантис Лиамас, први човек регије Волви у Грчкој која обухвата 40 места око истоименог језера и на самој обали мора, једне од најпосећенијих дестинација српских туриста посебно из Ниша и југа Србије, и председник грчке општине Ставрос Гиколидакис Христос, били су домаћини делегацији Нишавског управног округа и Туристичкој организације Ниша, на челу са начелницом Драганом Сотировски и дирекотором ТОН-а Урошем Парлићем, као и новинарским екипама РТС-а, ТВ Коперникус, портала Јужна Србија Инфо и БУМ радија 018 из Ниша.

Током посете наше делегације тој познатој грчкој регији, договорена је сарадња у размени ђака основних школа две области, обилазак наших бања на југу Србије и упознавање са културно-историјским и туристичким потенцијалима Југоисточне Србије, као и братимљење са једном од општина Нишавског округа.

Драгана Сотировски и Диамантис Лиамас

"Наш боравак у прелепим пределима регије Волви и договорене активности у блиској будућности, јесу доказ и одличан пример како у кратком времеснком периоду, када постоји визија, разумевање и темељан рад, може да дође до конкретних резултата. Очекујемо већ током јуна месеца посету наших грчких пријатеља и реализацију разговора, пре свега у размени ђака основних школа две регије, као и сарадњу у култури и туризму, у оба смера", нагласила је начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски, захваливши се на више него топлом дочеку и домаћинском гостопримству.

Фото: Јужна Србија

Урош Парлић директор ТОН-а, оценио је, "да је сарадња у области туризма више него драгоцена, јер управо различитост две области у потенцијалима може да допринесе упознавању и размени још већег броја туриста, а да поред Ниша као града познатог по активном одмору и фестивалском програму, постоји добра прилика да се грчки туристи упознају са околним бањама и уживају у нашим кулинарским специјалитетима и осталим домаћим брендовима, специфичним за југ Србије.

Диамантис Лиамас, Фото: Јужна СрбијаГиколидакис Христос, Фото: Јужна Србија

Диамантис Лиамас (ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΛΙΑΜΑΣ) и Гиколидакис Христос (Chris Gkolidakis), захвалили су се нашој делегацији на узвратној посети, подсетивши у емотивном тону на пријатељство (братство) два народа, изражавајући наду да ће ускоро доћи до конкретних резултата и продубљивању сарадње у области туризма, културе, па и политике.

Најпознатије место и седиште регије Волви је познато летовалиште Ставрос, практично спојено прелепом увалом, са Неа Врасном и Аспровалтом.

Према званичним подацима од укупног броја туриста у току летњих месеци, чак 80 одсто је из Србије, што потврђује и пример запослених и врло пријатељски расположених у угоститељским објекатима, маркетима и продавницама сувенира, где скоро сви говоре српски језик.

Ускоро опширније...

Коментара: 0


#   Ниш   Драгана Сотировски   РТС   Јужна Србија Инфо   Грчка   Урош Парлић   ТВ Коперникус   Туристичка организација Ниш   Нишавски управни округ   југ Србије   Бум 018   српски језик   Диамантис Лиамас   Волви (Грчка)
#GradonacelnicaN @rts_vesti @juznasrbija @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима