Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Смењена директорка Дома ученика у Нишу

rssBookmark and Share

08.01.2016. Нишке Вести, В. Милићевић

Након неколико скандала који су пратили време проведено у фотељи, данас је на Управном одбору предложена смена директорке Дома ученика средњих школа у Нишу Сандре Поповић.

Сандра Поповић
Сандра Поповић

Седница је заказана по хитном поступку, након што су инспекцијиски органи Министарсва просвете обавили контролу у овој установи. Управни одбор изгласао је предлоз за њену смену са шест гласова за, и једним уздржаним. Уздржан је био председник Управног одбора Милош Секулић.

Сандра Поповић постављена је на место директора Дома средњих школа у Нишу као кадар СНС-а. Њен мандат обележиле су афере и скандали, почев од "слупаног" службеног аутомобила, потрошене баснословне суме новца за прославу установе, преко ученице која је покушала да изврши самоубиство, седморо ученика који су избачени због дроге, до васпитача која се након што је поднела против ње кривичну пријаву за злостављање на послу убила скочивши са осмог спрата зграде у којој је становала.

Васпитачи Дома ученика средњих школа кажу да су покренули поступак њене смене још пре месец дана и истичу да се то тада десило вероватно би њихова колегеница Татијана Лужанин сада била жива. Они додају за Нишке Вести да је чак у питању и њена безбедност, јер не могу да контролишу понашање ученика након самоубиства њихове васпитачице.

Члан Управног одбора испред савета родитеља Милена Чикић каже да је на претходној седници тражила смену директорке Сандре Поповић, због свих скандала и афера, али и због услова у Дому ученика.

Сандра Поповић није издржала ни годину дана на место директорке. Она је постављена за вршиоца дужности те устане фебруара месеца 2015. Поповићева је пре тога радила као порески инспектор. Предлог за њено именовање стигао је директно из Министарства просвете.

Како незванично сазнајемо председник Управног одбора Милош Секулић поднео је радније неопозиву оставку.

Директорка Сандра Поповић и председник Управног одбора Милош Секулић нису данас одговарали на позиве редакције Нишких Вести.

КО ЋЕ БИТИ НОВИ ДИРЕКТОР?

Педагошко веће Дома ученика средњих школа у Нишу одржало је састанак непосредно пре седнице Управног одбора, на коме је од 15-торо присутних, њих десеторо гласало за Бојана Милошевића за вршиоца директора те Установе. Милошевић ради у Дому ученика као васпитач тридесетак година.

Иначе, у јавности се за то директорско место помињу још нека имена, али задњу реч ко ће бити званично постављен на место вршиоца дужности директора до конкурса ипак ће дати Влада Републике Србије, као оснивач установе.

Рок за спровођење конкурса за избор директора је шест месеци.


#   СНС   Влада Републике Србије   смена   инспекција   скандал   самоубиство   седница   порески инспектор   Министарство просвете   Нишке вести   Сандра Поповић   Дом ученика средњих школа   Татјана Лужанин   Бојан Милошевић   Управни одбор   Милош Секулић
@sns_srbija @Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима