Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Smenjena direktorka Doma učenika u Nišu

rssBookmark and Share

08.01.2016. Niške Vesti, V. Milićević

Nakon nekoliko skandala koji su pratili vreme provedeno u fotelji, danas je na Upravnom odboru predložena smena direktorke Doma učenika srednjih škola u Nišu Sandre Popović.

Sandra Popović
Sandra Popović

Sednica je zakazana po hitnom postupku, nakon što su inspekcijiski organi Ministarsva prosvete obavili kontrolu u ovoj ustanovi. Upravni odbor izglasao je predloz za njenu smenu sa šest glasova za, i jednim uzdržanim. Uzdržan je bio predsednik Upravnog odbora Miloš Sekulić.

Sandra Popović postavljena je na mesto direktora Doma srednjih škola u Nišu kao kadar SNS-a. Njen mandat obeležile su afere i skandali, počev od "slupanog" službenog automobila, potrošene basnoslovne sume novca za proslavu ustanove, preko učenice koja je pokušala da izvrši samoubistvo, sedmoro učenika koji su izbačeni zbog droge, do vaspitača koja se nakon što je podnela protiv nje krivičnu prijavu za zlostavljanje na poslu ubila skočivši sa osmog sprata zgrade u kojoj je stanovala.

Vaspitači Doma učenika srednjih škola kažu da su pokrenuli postupak njene smene još pre mesec dana i ističu da se to tada desilo verovatno bi njihova kolegenica Tatijana Lužanin sada bila živa. Oni dodaju za Niške Vesti da je čak u pitanju i njena bezbednost, jer ne mogu da kontrolišu ponašanje učenika nakon samoubistva njihove vaspitačice.

Član Upravnog odbora ispred saveta roditelja Milena Čikić kaže da je na prethodnoj sednici tražila smenu direktorke Sandre Popović, zbog svih skandala i afera, ali i zbog uslova u Domu učenika.

Sandra Popović nije izdržala ni godinu dana na mesto direktorke. Ona je postavljena za vršioca dužnosti te ustane februara meseca 2015. Popovićeva je pre toga radila kao poreski inspektor. Predlog za njeno imenovanje stigao je direktno iz Ministarstva prosvete.

Kako nezvanično saznajemo predsednik Upravnog odbora Miloš Sekulić podneo je radnije neopozivu ostavku.

Direktorka Sandra Popović i predsednik Upravnog odbora Miloš Sekulić nisu danas odgovarali na pozive redakcije Niških Vesti.

KO ĆE BITI NOVI DIREKTOR?

Pedagoško veće Doma učenika srednjih škola u Nišu održalo je sastanak neposredno pre sednice Upravnog odbora, na kome je od 15-toro prisutnih, njih desetoro glasalo za Bojana Miloševića za vršioca direktora te Ustanove. Milošević radi u Domu učenika kao vaspitač tridesetak godina.

Inače, u javnosti se za to direktorsko mesto pominju još neka imena, ali zadnju reč ko će biti zvanično postavljen na mesto vršioca dužnosti direktora do konkursa ipak će dati Vlada Republike Srbije, kao osnivač ustanove.

Rok za sprovođenje konkursa za izbor direktora je šest meseci.


#   SNS   Vlada Republike Srbije   smena   inspekcija   skandal   samoubistvo   sednica   poreski inspektor   Ministarstvo prosvete   Niške vesti   Sandra Popović   Dom učenika srednjih škola   Tatjana Lužanin   Bojan Milošević   Upravni odbor   Miloš Sekulić
@sns_srbija @Vlada_SR @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima