Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Direktorka napala zaposlenu na kućnom pragu

rssBookmark and Share

25.12.2015. Niške Vesti

Sukobi u Domu učenika srednjih škola u Nišu ne prestaju.

Direktorka napala zaposlenu na kućnom pragu

Taman kada se pomislilo da su se strasti smirile, nakon što se u probleme u toj ustanovi uključilo Ministarstvo prosvete i nadležni inspekcijski organi, došlo je do novog sukoba, i to između vaspitača i direktorke. Direktorka Sandra Popović je došla na kućni prag vaspitaču Tatjani Lužanin. Sukobile su se, a nakon toga intervenisala je i Hitna pomoć i policija. To je za Niške Vesti rekla Tatjana Lužanin. Direktorka međutim to negira i optužuje vaspitača da halucinira zbog prevelike upotrebe alkohola.

Vaspitač u Domu učenika srednjih škola Tatjana Lužanin kaže za Niške Vesti da je sinoć u večernjim časovima, direktorka Engleskog doma Sandra Popović došla na njen kućni prag i napala je i verbalno i fizički.

Do sukoba je došlo nakon neprijatne prepiske preko sms-a.

“Već duže vreme dirktorka mi preti otkazom. Ja sam joj preko sms-a napisala da ću da otkrijem sve što je radila u Domu ukoliko ne prestane da me maltretira, a onda je direktorka odogovorila “Hoćeš sada da dođem da te razbijem i sutra da ti dam otkaz što ne ideš na posao”, objašnjava Tatjana Lužanin kako je došlo do ovog nemilog događaja.

Direktorka Sandra Popović kaže za Niške Vesti da se nije ništa dogodilo. "Mi smo se malo dopisivale porukama", istakla je Popović. "Bezveze smo se dopisivale, ona se verovatno napila, pošto ima običaj da pije, slala mi je neke poruke. Ništa sem toga nije bilo", objašnjava Popović. Na naše pitanje da li je otišla na vrata vaspitaču i pretila, direktorka je kategorično rekla "NE" i uzvratila pitanjem da joj nije jasno šta zaposlena u Domu pokušava. Sandra Popović kaže da se ne plaši toga da će Tatjana Lužanin da iznese ono što se radi u Domu u javnost. "Nemam čega da se stidim niti da se bojim. Ona ima halucinacije, mnogo pije i ima problem sama sa sobom", kaže Popović. Direktorka dodaje da takva osoba nije uopšte za vaspitača i najavljuje njenu smenu.

“Jel hoćeš sada da doletim skote bolesni”, još jedna je poruka direktorke upućena vaspitaču u Domu.

Prepirka se međutim nije završila samo putem sms-a.

“Direktorka je došla sa ćerkom, napala me na vratima, pretila mi da će da me razbije, ubije, pretila otkazom. Nasrnula je na mene na vratima stana. Ja sam pozvala sina on me odvukao unutra i zatvorio vrata. One su umeđuvremenu otišle”, dodaje Lužanin.

U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć potvrdili su Niškim Vestima da su intervenisali na adresi Tatjane Lužanin. Lekari su konstatovali stres i visok pritisak, i nakon toga odvezli je u Zavod za mentalno, kažu Niškim Vestima u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Zaposlena u Domu učenika je slučaj prijavila policiji. Najavljuje da će da podnese krivičnu prijavu protiv direktorke. Kaže da ima i ogrebotine po rukama i nogama.

“Idem dalje, ovo neće ovako da ostane. Za sada ću da podnesem krivičnu prijavu, a najverovatnije ću ići više od toga, podneću i tužbu protiv direktorke”, kategorična je Lužanin.

Tatjana Lužanin bila je šef vaspitne službe u Domu. Nakon slučaja sa devojčicom koja je pokušala da izvrši samoubistvo tražila je od direktorke da je vrati na mesto vaspitača. Kaže da se zabrinula zbog velike odgovornosti koju je imala za sve što se dešava.

"Povukla sam se kao vaspitač u drugi objekat - Dimitrije Tucović, radim sa decom, radim posao koji volim".

Direktorka je to dopustila, a onda je počela sa mobingom.

“Zvala me je mimo radnog vremena, napadala me, ispitivala da li sam uradila ovo ili ono, da li sam nešto rekla ili ne”, dodaje Lužanin.

Nakon ovog fizičkog napada mogu da kažem da je sada ovo već otvoreni rat, završava Lužanin

.

Da je u Domu učenika atmosfera na ivici sukoba, saznalo se u javnosti nakon slučaja devojčice koja je pokušala da izvrši samoubistvo. Tada su vaspitači stali na jednu stranu, odnosno bili su mišljenja da taj slučaj prevazilazi granice njihove mogućnosti i predložili da se devojčica udalji iz Doma, dok je direktora podržala porodicu i insistirala da devojčica ostane u toj ustanovi.

Direktorka je tada optužila vaspitača Mirjanu Resanović za alkoholizam i prebacila je u drugi Dom.

Nije bila zadovoljna ni radom upravnika, pa je i njega prebacila u objekat “Dimitrije Tucović”.

Nakon pisanja medija i preporuka Ministarstva prosvete pedagoško veće je promenilo svoje mišljenje i ipak odlučilo da devojčica bude kažnjena samo ukorom pred isključenje.


#   Hitna pomoć   alkohol   pretnje   Ministarstvo prosvete   Niške vesti   Sandra Popović   Dom učenika srednjih škola   sukobi   Tatjana Lužanin
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima