Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

ZBOG NjE SE UBILA VASPITAČICA: Bahata direktorka sada na telefon spiskala 280.000 dinara

rssBookmark and Share

Niš 18.01.2016. kurir.rs

Sandra Popović, koja je javnosti postala poznata zbog sukoba s Tatjanom Lužanin, vaspitačicom koja se potom ubila, potrošila na razgovore čak šest prosečnih plata.

ZBOG NjE SE UBILA VASPITAČICA: Bahata direktorka sada na telefon spiskala 280.000 dinara

Direktorka Doma srednjih škola u Nišu Sandra Popović u decembru je na telefoniranje potrošila čak 280.000 dinara!

Zaposleni u ovoj ustanovi kažu da su šokirani bahatošću i rasipništvom direktorke, a Popovićeva tvrdi da je račun napravila greškom i da je spremna da ga plati iz svog džepa. Ovaj skandal dodatno je uzburkao strasti u ustanovi u kojoj su loši međuljudski odnosi kulminirali samoubistvom vaspitačice Tatjane Lužanin, koja je 4. januara skočila sa osmog sprata neposredno nakon što je direktorku optužila za maltretiranje.

Ne skida se s telefona

Kako saznajemo u Domu srednjih škola, ogromni račun stigao je njihovoj finansijskoj službi, što je izazvalo pravu uzbunu.
- Šokirali smo se kad smo videli koliko je novca potrošila na telefon. Ukupan godišnji iznos za telefone za sve zaposlene u domu je 300.000 dinara, a ona je sama potrošila skoro sve, i to samo za jedan mesec! Pretpostavljamo da je račun „nabila“ prilikom nedavne ekskurzije u Bugarsku jer se ne skida s telefona. Možemo samo da zamislimo šta nas čeka kad stigne januarski račun jer je duže vreme boravila u Nemačkoj - ističu zaposleni u domu.

 Brojne malverzacije... Dom srednjih škola u Nišu

Oni naglašavaju da je direktorka pokušala da zataška skandal s računom.
- Kad je saznala za račun, išla je po domu i pretila radnicima da slučajno ne progovore o njenim troškovima. Ljudi se i dalje plaše, ali se nadamo da će ovo najzad staviti tačku na njeno rukovođenje domom - kažu u ovoj ustanovi.

Krivi operatera

Direktorka Popović priznaje da je njen decembarski račun preko četvrt miliona dinara, ali tvrdi da je on nastao zbog njenog nesporazuma s mobilnim operaterom.
- U decembru sam promenila karticu, smatrajući da i dalje imam paket s neograničenim korišćenjem mobilnih podataka. Kad mi je stiglo upozorenje da mi je račun veliki, kontaktirala sam s operaterom i tek tad mi je rečeno da je ovaj paket drugačiji. Podnela sam prigovor na iznos računa, a ako ne bude usvojen, platiću tu sumu od svoje plate. Stvarno mi je žao zbog ovog što se desilo, u nizu mi se dešavaju loše stvari. U utorak me je policija saslušavala i u vezi s mojim sukobom s Tatjanom Lužanin. Mnogo mi je teško, po čitavu noć ne spavam - požalila se Popovićeva.

Ubila se posle sukoba s direktorkom... Tatjana Lužanin
Čeka se smena
UPRAVNI ODBOR JOJ IZGLASAO NEPOVERENjE

Inače, Upravni odbor ove ustanove direktorki je izglasao nepoverenje. Novog direktora treba da imenuje Ministarstvo prosvete. Zasad se ne zna da li će novi rukovodilac biti iz ustanove, za šta se zalažu zaposleni, ili će doći sa strane, kao što je bio slučaj s Popovićevom, koja je radila u Poreskoj upravi.
- Ja sam za taj račun čuo od zaposlenih u domu, a ne od direktorke, jer već nekoliko dana ona ne želi sa mnom da komunicira. Nećemo dozvoliti da se račun plati iz sredstava doma - kaže predsednik UO Doma učenika srednjih škola Miloš Sekulić.

Izvor: M.Milovanović, Kurir

Komentara: 0


#   Niš   policija   računi   samoubistvo   Ministarstvo prosvete   Sandra Popović   Dom učenika srednjih škola   mobilni telefoni   Tatjana Lužanin   Upravni odbor   Miloš Sekulić
@


 


[ Dodaj komentar ]