Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Како Град да помогне: Сотировски тражи од ПУ преглед потреба Саобраћајне полиције у области безбедности

rssBookmark and Share

Ниш 11.01.2021. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски обратила се писмом Полицијској управи у Нишу у коме је затражила да се Граду што пре достави преглед потреба Саобраћајне полиције у Нишу у области безбедности саобраћаја.

Како Град да помогне: Сотировски тражи од ПУ преглед потреба Саобраћајне полиције у области безбедности

Она је затражила списак потребне опреме и евентуалне локације на којима би се стационирана опрема поставила, као и списак „црних тачака“ на градским улицама са предлогом конкретних мера за спречавање саобраћајних незгода и несрећа.

Последњи догађаји у Нишу у коме су на Булевару Медијана у саобраћајној несрећи страдала двојица наших суграђана, међу којима и дванаестогодишњи дечак, повод је за хитну реакцију Града и полиције и подизање сарадње на виши ниво.

У писму се наводи да Град испуњава обавезе из Стратегије безбедности саобраћаја на путевима града Ниша од 2017. до 2021. године и Акционог плана за спровођење Стратегије безбедности саобраћаја на путевима града Ниша, али и да је спреман да их, уколико је то потребно, одмах допуни у складу са евентуалним променама индикатора и приоритетима у области подизања нивоа безбедности саобраћаја у Граду, оцењује се у писму.

Према речима градоначелнице Ниша Драгане Сотировски, део приоритета је дефинисан на недавном заједничком састанку руководства Града и начелника ПУ Ниш, а уколико је то потребно Град и полиција ће покренути заједничке иницијативе према надлежним републичким органима.

Наш заједнички циљ је, истиче градоначелница у писму ПУ Ниш, достизање високог нивоа безбедности саобраћаја што је у интересу сваког житеља Града, односно учесника у саобраћају појединачно.


#   Ниш   саобраћајна незгода   Драгана Сотировски   саобраћајна полиција   ПУ Ниш   Булевар Медијана
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима