Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kako Grad da pomogne: Sotirovski traži od PU pregled potreba Saobraćajne policije u oblasti bezbednosti

rssBookmark and Share

Niš 11.01.2021. Južna Srbija Info

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obratila se pismom Policijskoj upravi u Nišu u kome je zatražila da se Gradu što pre dostavi pregled potreba Saobraćajne policije u Nišu u oblasti bezbednosti saobraćaja.

Kako Grad da pomogne: Sotirovski traži od PU pregled potreba Saobraćajne policije u oblasti bezbednosti

Ona je zatražila spisak potrebne opreme i eventualne lokacije na kojima bi se stacionirana oprema postavila, kao i spisak „crnih tačaka“ na gradskim ulicama sa predlogom konkretnih mera za sprečavanje saobraćajnih nezgoda i nesreća.

Poslednji događaji u Nišu u kome su na Bulevaru Medijana u saobraćajnoj nesreći stradala dvojica naših sugrađana, među kojima i dvanaestogodišnji dečak, povod je za hitnu reakciju Grada i policije i podizanje saradnje na viši nivo.

U pismu se navodi da Grad ispunjava obaveze iz Strategije bezbednosti saobraćaja na putevima grada Niša od 2017. do 2021. godine i Akcionog plana za sprovođenje Strategije bezbednosti saobraćaja na putevima grada Niša, ali i da je spreman da ih, ukoliko je to potrebno, odmah dopuni u skladu sa eventualnim promenama indikatora i prioritetima u oblasti podizanja nivoa bezbednosti saobraćaja u Gradu, ocenjuje se u pismu.

Prema rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, deo prioriteta je definisan na nedavnom zajedničkom sastanku rukovodstva Grada i načelnika PU Niš, a ukoliko je to potrebno Grad i policija će pokrenuti zajedničke inicijative prema nadležnim republičkim organima.

Naš zajednički cilj je, ističe gradonačelnica u pismu PU Niš, dostizanje visokog nivoa bezbednosti saobraćaja što je u interesu svakog žitelja Grada, odnosno učesnika u saobraćaju pojedinačno.


#   Niš   saobraćajna nezgoda   Dragana Sotirovski   saobraćajna policija   PU Niš   Bulevar Medijana
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima