Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Спомен парк за балканског касапина

rssBookmark and Share

Алексинац 26.07.2010. е-Новине

Е-новине са над насловом "Лудило без граница" објављују следећи текст. Општинска власт и тужилаштво требали да реагују поводом овако злонамерног текста. Грађани Алексинца нису лудаци и имају право да износе свој став. Имају и право да буду у заблуди...

Спомен парк за балканског касапина

У данима када Србији на исплату пристижу последњи рачуни које је својом крвавом политиком направио Слободан Милошевић, из једног од најсиромашнијих градова Србије стигла је иницијатива да се креатору друштвеног суноврата деведесетих подигне спомен парк. Да лудило буде потпуно побринули су се становници Алексинца који су масовно подржали ту, сваког презира вредну иницијативу

Извесни Славиша Јовановић из Алексинца покренуо је иницијативу да се у том месту подигне спомен парк Слободану Милошевићу, а иницијативу је за свега 24 часа потписало близу 700 грађана алексиначке општине.

"Слободан Милошевић је у своје време имао бирачку подршку од 18.000 гласача на изборима у Алексинцу тако да је разумљиво што велики број грађана подржава ову иницијативу", казао је Јовановић.

Разлози за покретање овакве иницијативе су по њему сасвим разумни. Он наводи податак да је у доба Милошевића број незапослених у Алексинцу био 3.500, а да је данас 9.000 незапослених, радило је 15 предузећа, а након приватизације опстала је само једна фирма.

У набрајању се изгледа занео па тако наставља податком да је током обнове земље станове добило 300 становника, да је изграђено је пет зграда, а од 2000. године није изграђена ниједна. Иницијатива је објашњена и тиме што се скоро две хиљаде људи годишње исели из Алексинца. Затворена је једна средња школа, укинут гарнизон и рудник, тако да град више личи на паланку него на општину, мишљења је овај Алексинчанин који наведене разлоге сматра ваљаним за оставривање иницијативе.

Он је најавио да ће ову иницијативу предати СО Алексинац и затражити средства од Министарства културе.

"Ако Министарство има 800.000 динара за сајт Геј популације ваљда ће имати и нешто новца за спомен парк бившег председника Србије”, упоређује Јовановић, којем су та два финансијска издатка сличне природе. Он је истакао да би се таквим чином желео да подсети народ да после десет година дело Слободана Милошевића има и неких светлих тачака.

Светле тачкице режима Слободана Милошевића, као што је опште познато, данас су постале модерни европски социјалисти који сијају тик уз ревере Бориса Тадића кормилару на броду лудака у који се Србија претворила. У том контексту не би требало да буде зачуђујуће уколико Брадићево министарство издвоји средства из буџета за реализацију још једног суманутог пројекта.


#   Алексинац   парк   средња школа   Слободан Милошевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима