Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Српско-црногорски зет, шведски амбасадор у Нишу: Разговор о изградњи постројења за прераду отпадних вода

rssBookmark and Share

Ниш 12.08.2019. Јужна Србија Инфо

Амбасадор Краљевине Шведске у Србији Њ.Е. Јан Лундин, посетио је данас Ниш и разговарао са градоначлником Булатовићем о унапређењу сарадње и даљем развоју билатералних односа. Јундин је каријерни дипломата и полиглота, ожењен Милицом, пијанисткињом из нашег региона.

Српско-црногорски зет, шведски амбасадор у Нишу: Разговор о изградњи постројења за прераду отпадних вода

Додадашња сарадња оцењена је као одлична, посебно у домену културе и заштите животне средине, где се посебно истиче сарадња на пројекту изградње Постројења за прераду отпадних вода, које са скоро 50 милиона Евра финансира ЕУ, а реализује шведска државна агенција СИДА.

Поред тога истакнута је важност три авио линије из Ниша ка Шведској што ће, како је рекао Амбасадор Лундин, значајно повећати капацитет Ниша и овог дела Србије у привлачењу нових инвеститора из ове пријатељске земље.

Ниш је раније имао прилику да угости великог интелектуалца, полиглоту, који пред шведског и српског говори још девет језика, каријерног дипломату и оно што је интерсантно нашим читаоцима, супруга Милице, жене наше горе листа, пијансткиње, рођене на Цетињу, одрасле у Београду.

Коментара: 0


#   Ниш   амбасадор   Дарко Булатовић   Шведска   отпадне воде   Јан Лундин   Милица Лундин
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима