Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пријем за црногорско-српског зета, амбасадора Шведске

rssBookmark and Share

Ниш 16.05.2018. Јужна Србија Инфо

У посети Нишу борави амбасадор Шведске његова екселенција Јан Лундин,који се данас у Градској кући састао са градончелником Дарком Булатовићем.

Пријем за црногорско-српског зета, амбасадора Шведске

Директан повод доласка шведског амбасадора је и припрема великог спектакла “Србија у ритму Европе” који ће се јуна месеца одржати у Нишу.Овај музички програм заједнички помажу амбасаде европских земаља у Србији,при чему сваки град учесник представља неку од земаља.

Србија И Шведска имају одличне дипломатске односе, а велики број наших људи негде око 130 хиљада живи у управо у Шведској.

Као развијена, али пре свега одговорна земља Шведска помаже Србији у настојањима да се интегрише у европску унију, а многи пројекти од значаја за модернизацију инфраструктуре подржани су од стране Шведске.

Током сусрета било је речи о сарадњи две земље и посебно о пројектма у којима Шведска помаже Град Ниш.

У Нишу, који ће међу првима у Србији почети управљање отпадним водама, у оквиру овог пројекта градиће се шест нових и великих инфраструктурних постројења.

Изградња првих планирана је већ крајем 2018. и почетком 2019. године,један од главних финасијера овог пројекта управо је Шведска.


#   Ниш   амбасадор   Дарко Булатовић   Шведска   Србија у ритму Европе   Јан Лундин
@DarkoBulatovic_ @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима