Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Српско-руска вежба гашења пожара у Нишу

rssBookmark and Share

27.04.2014. РТС

Јединице Српско-руског хуманитарног центра у Нишу демонстрирале су на нишком аеродрому акцију гашења пожара

Српско-руска вежба гашења пожара у Нишу

Вежбу реаговања у хемијским удесима извели су припадници Сектора за ванредне ситуације Руске Федерације, ватрогасно-спасилачке јединице МУП-а Србије и хитне медицинске помоћи.

"Потврђена је потреба за оснивање оваквог центра заједничким реаговањем у ликвидацији ванредних ситуација, не само на територији Србије, већ и других држава Балкана", каже кодиректор руско-српског хуманитарног центра Виктор Викторович Сафјанов.

Истиче да је оцена рада центра безбедност грађана Србије. 

Најављено је формирање одељења за едукацију кадрова у Нишу за рад у овом центру основаном пре две године ради пружања оперативне помоћи. Сарадња Руске федерације и Србије ће се даље равијати на тим пољима.

"Капацитети за реаговања у свим облицима ванредних ситуација, заједничко формирање српско-руских тимова за спасавање, обука, велика количина хуманитарне помоћи која ће у Нишу бити ускладиштена", рекао је начелник Управе за ванредне ситуације МУП-а Србије Предраг Марић.

Руска Федерација испоручила је и првих 10 од укупно 30 возила намењених ватрогасно-спасилачким јединицама широм Србије, која ће бити у оперативном систему центра када то буде потребно.


#   пожар   дeмократија   безбедност   Русија   Предраг Марић   вежба   Виктор Викторович Сафјанов   цена рада
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима