Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Srpsko-ruska vežba gašenja požara u Nišu

rssBookmark and Share

27.04.2014. RTS

Jedinice Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu demonstrirale su na niškom aerodromu akciju gašenja požara

Srpsko-ruska vežba gašenja požara u Nišu

Vežbu reagovanja u hemijskim udesima izveli su pripadnici Sektora za vanredne situacije Ruske Federacije, vatrogasno-spasilačke jedinice MUP-a Srbije i hitne medicinske pomoći.

"Potvrđena je potreba za osnivanje ovakvog centra zajedničkim reagovanjem u likvidaciji vanrednih situacija, ne samo na teritoriji Srbije, već i drugih država Balkana", kaže kodirektor rusko-srpskog humanitarnog centra Viktor Viktorovič Safjanov.

Ističe da je ocena rada centra bezbednost građana Srbije. 

Najavljeno je formiranje odeljenja za edukaciju kadrova u Nišu za rad u ovom centru osnovanom pre dve godine radi pružanja operativne pomoći. Saradnja Ruske federacije i Srbije će se dalje ravijati na tim poljima.

"Kapaciteti za reagovanja u svim oblicima vanrednih situacija, zajedničko formiranje srpsko-ruskih timova za spasavanje, obuka, velika količina humanitarne pomoći koja će u Nišu biti uskladištena", rekao je načelnik Uprave za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

Ruska Federacija isporučila je i prvih 10 od ukupno 30 vozila namenjenih vatrogasno-spasilačkim jedinicama širom Srbije, koja će biti u operativnom sistemu centra kada to bude potrebno.


#   požar   demokratija   bezbednost   Rusija   Predrag Marić   vežba   Viktor Viktorovič Safjanov   cena rada
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima