Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Страшно: Поскупела вода и погребне услуге

rssBookmark and Share

Ниш 13.04.2013. Izvor: Rts

Јавно-Комунално предузеће "Наисус" у Нишу повећава цене услуга, па ће се потрошња воде обрачунавати, од почетка априла, по цени увећаној за 10 одсто. Од 1. јула вода ће поскупети за још 9,6 процената. Скупље су и погребне услуге Јавног комуналног предузећа "Горица".

Страшно: Поскупела вода и погребне услуге

Потрошња воде у Нишу ће се обрачунавати, од почетка априла, по цени увећаној за 10 одсто. Од 1. јула вода ће поскупети за још 9,6 процената, а поскупеле су и погребне услуге Јавног комуналног предузећа "Горица".

Са првим поскупљењем цена воде за домаћинства износити 48,9 динара по кубном метру, а од јула 53,40 динара по кубику. За правна лица цене ће бити 121,12, а затим 132,45 динара по кубном метру.

Уведена је и нова категорија потошача, којима се део трошкова финансира из буџета града, као што су школе, установе културе, градске управе, спортске организације, предшколске установе. Њихови трошкови за воду биће за 60 одсто мањи од досадашње цене.

Скупље су и погребне услуге јавног комуналног предузећа „Горица", где ће сахрана на новом гробном месту коштати 8.319 динара,  на постојећем 15.908 динара. Поскупели су и закуп и трошкови одржавања.

Ова два јавна предузећа цене нису мењала од 2011. године, а недавно су поскупеле и услуге Градске топлане, Пчелице, Медијане и Ниш стана.


#   Ниш   јавна предузећа   вода   погребне услуге   установе културе   правна лица   спортске организације
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима