Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Strašno: Poskupela voda i pogrebne usluge

rssBookmark and Share

Niš 13.04.2013. Izvor: Rts

Javno-Komunalno preduzeće "Naisus" u Nišu povećava cene usluga, pa će se potrošnja vode obračunavati, od početka aprila, po ceni uvećanoj za 10 odsto. Od 1. jula voda će poskupeti za još 9,6 procenata. Skuplje su i pogrebne usluge Javnog komunalnog preduzeća "Gorica".

Strašno: Poskupela voda i pogrebne usluge

Potrošnja vode u Nišu će se obračunavati, od početka aprila, po ceni uvećanoj za 10 odsto. Od 1. jula voda će poskupeti za još 9,6 procenata, a poskupele su i pogrebne usluge Javnog komunalnog preduzeća "Gorica".

Sa prvim poskupljenjem cena vode za domaćinstva iznositi 48,9 dinara po kubnom metru, a od jula 53,40 dinara po kubiku. Za pravna lica cene će biti 121,12, a zatim 132,45 dinara po kubnom metru.

Uvedena je i nova kategorija potošača, kojima se deo troškova finansira iz budžeta grada, kao što su škole, ustanove kulture, gradske uprave, sportske organizacije, predškolske ustanove. Njihovi troškovi za vodu biće za 60 odsto manji od dosadašnje cene.

Skuplje su i pogrebne usluge javnog komunalnog preduzeća „Gorica", gde će sahrana na novom grobnom mestu koštati 8.319 dinara,  na postojećem 15.908 dinara. Poskupeli su i zakup i troškovi održavanja.

Ova dva javna preduzeća cene nisu menjala od 2011. godine, a nedavno su poskupele i usluge Gradske toplane, Pčelice, Medijane i Niš stana.


#   Niš   javna preduzeća   voda   pogrebne usluge   ustanove kulture   pravna lica   sportske organizacije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima