Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Студентске стипендије и ученичке награде "Комисије Света Петка" ГО Медијана

rssBookmark and Share

Ниш 28.01.2019. Јужна Србија Инфо

У Градској општини Медијана свечано су уручене студентске стипендије и ученичке награде Комисије Света Петка. Стипендије и награде је ове године добило осморо студената са 11 факултета Универзитета у Нишу и исто толико ученика који су испунили услове предвиђене конкурсом.

Студентске стипендије и ученичке награде "Комисије Света Петка" ГО Медијана

Награде је уручио председник Градске општине Медијана Небојша Коцић, нагласивши да држава Србија, а сагласно томе и Град Ниш и општина чине све, да младима олакшају школовање и обезбеде услове за брже запошљавање.

-Морамо да признамо да је своја држава, ипак само своја, колико год изгледало да су услови за рад и живот бољи у некој другој земљи. Градска општина Медијана обезбеђивањем стипендија и награда најбољима показује бригу за нове генерације, уз низ манифестација намењеним младима, ученицима, студетнима. Честитам вам и позивам да останете у својој земљи, јер неки кадрови постају дефицитарни па ће посла сигурно бити – рекао је Коцић, нагласивши да је висина стипендије 11.500 динара и да се добија 12 месеци а награда за таленте ове године 25.000 динара.

Стипендије највеће нишке општине ове године су добили: Маша Нешић, Милена Симић, Кристина Динчић, Владана Вујисић, Хелена Милошевић, Антонина Михајловић, Дејана Гојковић и Лазар Раденковић, а ученичку награду Богдан и Новак Станојевић, Божидар Митић, Дарко Анђелковић, Јован Аризановић, Петар Стојиљковић, Вељко Ђурић и Лука Николић. 

Услов за Медијанину стипендију био је да студент живи на територији највеће нишке општине најмање годину дана и студира факултет нишког Универзитета чије је седиште такође у Нишу, док су за ученике били пресудни резултати остварени на такмичењима која су у календару Министарства просвете, науке и технолошког развоја.


#   Ниш   стипендије   Медијана градска општина   ученици   студенти   Новак Станојевић   градске општине   Градска општина   Небојша Коцић   Комисија Света Петка Медијана
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима