Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уручене стипендије и награде Фондације „Света Петка“ Градске општине Медијана

rssBookmark and Share

Медијана градска општина 29.12.2016. Јужна Србија Инфо

Руководство Градске општине Медијана уручило је стипендије и награде Фонда „Света Петка“ . На списку је 34-оро добитника, по 17 студената и 17 талентованих Нишлија који су, по оцени истоимене комисије постигли изузетне резултате на студијама и у различитим сферама друштвеног живота.

Уручене стипендије и награде Фондације „Света Петка“ Градске општине Медијана

Награде су уручили председник Градске општине Медијана Милан Крстић и председник Скупштине општине проф. др Жарко Ранковић.

– Поносни смо на студенте и таленте којима је Градска општина данас домаћин. Слике најбољих академаца нашле су се на календарима за наредну годину. Тиме желимо да покажемо колико ценимо ваш успех, ваше десетке, ваше медаље. Драго нам је што се данас дружимо са паметним младим људима – рекао је обраћајући се награђенима први човек највеће нишке општине Милан Крстић и додао: – Заузврат очекујемо нове успехе, сарадњу са вама, отворени смо за сваку идеју коју желите да нам представите, рекао је Крстић.

Председник Скупштине и Комисије Фондације „Света Петка“, проф. др Жарко Ранковић, нагласио је да лепшу и тежу дужност није већ дуже време имао, од тога да Комисија донесе одлуку о избору најбољих.

– Истина, било је лакше изабрати студенте јер се гледао просек, много је теже било одлучити ко су најбољи талентовани спортисти, студенти, ученици. Имате децу, младе људе који су вишеструко талентовани. Многи нису добили награде, то не значи да треба да одустану  – казао је председник Ранковић.

Он је захвалио награђенима на показаном труду и жељи да буду најбољи, али и наставницима, професорима, родитељима који су такође заслужни за њихов успех.

Награђени студенти који иначе похађају факултете Универзитета у Нишу, добијаће месечну стипендију у износу од нешто преко 11.000 динара у трајању од годину дана, а награђени таленти добили су једнократни износ од 20.000 динара. Свима који су се уписали у листу награђених Градске општине Медијана заједничко је то што се годинама веома успешно баве науком, уметношћу, спортом или имају високе просечне оцене на студијама.
 
Свечаности су присуствовали и Богдан и Новак Станојевић, ученици Гимназије „Светозар Марковић“ који су на недавно одржаној Олимпијади из астрономије и астрофизике у Индији освојили сребрну и бронзану медаљу.


#   стипендије   Медијана градска општина   награде   Жарко Ранковић   студенти   Светозар Марковић   Света Петка   Новак Станојевић   градске општине   Милан Крстић   Градска општина   Света Петка фондација
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима