Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шушулић злоупотребио положај ?

rssBookmark and Share

Власотинце 25.09.2010. ЈУГпрес

Вршилац дужности директора Друштвеног предузећа „Винарска“ из Власотинца Светислав Јовић, на данашњој конференцији за новинаре, оптужио је председника општине Власотинце Срђана Шушулића да је на незаконит начин огласио давање у закуп земљишта овог предузећа.

Он је казао да то представља нелегалан документ, због чега је покренуо процедуру његовог поништавања.

Шушулић злоупотребио положај ?

ВЛАСОТИНЦЕ - Друштвено предузеће „Винарска“ у свом поседу има 361 хектар земљишта на изузетно атрактивним локацијама, али нас је оглас о давању тог земљишта у закуп потпуно изненадио, рекао је Јовић .

" Докуменат је чудан, опасан, јер је тајно рађен већ два-три месеца, колико ја видим из ове документације. О томе сведоче и људи из тренутне коалиције на власти у општини, који су тражили, заменик председника општине и председник Скупштине, да председник Срђан овај докуменат, односно оглас, који је наводно дао у „Нишким народним новинама“ повуче из процедуре.

Наводно кажем, јер ове новине не стижу како у Власотинце тако ни у Лесковац. То је један од показатеља да је ова одлука односно оглас лажан. Он је против праван и рађен је на против правни начин.

Јовић је изразио сумњу у процедуру која је спроведена за давање државног земљишта у закуп.

" Они су у међувремену, а да за то нисмо знали ни ми као корисници и власници земљишта, добили сагласност од Министарства пољопривреде. Вероватно су слагали ово Министарство и дали лажне податке. Просто је невероватно да предузеће о томе не буде обавештено, било у усменој или писаној форми. Да је све ово лажно управо њихови потези потврђују то јер ,кажем, општина није знала, јавност није знала, и вероватно се ради о групи тајкуна и локалних „тајкунчића“, који хоће да дођу до веома вредне земље. Пре свега мислим на површине у атару села Гложане, у питању је 80 хектара под виноградом, око 10 хектара у атару села Батуловце и око 50 хектара у самом граду. У питању је потез „Бели камен“ који много вреди и један део те површине је у грађевинској зони града Власотинца".

Јовић је рекао да су на овај начин прекршени многи законски прописи међу којима и Закон о претварању пољопривредног земљишта у друге облике својине.

Јовић тврди да је ово предузеће искључиви власник пољопривредног земљишта које се даје у закуп, што се, како је рекао, може наћи у документацији предузећа и катастра.

О целом поступку није обавештена ни једна надлежна институција јер се фирма налази у пред стечајном поступку, тврди Јовић.

" Није обавештен ни Привредни суд у Лесковцу, Центар за стечај при Агенцији за приватизацију и тако даље, који су сада надлежни за статус и судбину ове фирме.

Лицитација земљишта заказана је за 27. Септембар, а разгледање за 20. септембар.

Иначе Друштвено предузеће „Винарска“ из Власотинца већ пет година не ради и налази се у пред стечајном поступку. Тренутно запошљава 20 радника, којима се у просеку дугује по 450 хиљада динара, на име неисплаћених зарада и доприноса. Дугови према повериоцима износе око 2,8 милиона евра.


#   Власотинце   Србија   Бели Камен   Привредни суд
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима