Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Свечани пријем у Градској кући поводом Дана ослобођења

rssBookmark and Share

Ниш 12.10.2018. Јужна Србија Инфо

У градској кући у Нишу вечерас је приређен свечани пријем поводом стогодишњице ослобођења Ниша у Првом светском рату.

Свечани пријем у Градској кући поводом Дана ослобођења

Домаћин пријема био је градоначелник Ниша Дарко Булатовић, а најважније званице представници Војске Србије, полиције, служби безбедности и наравно, представници удружења која негују традицију ослободилачких ратова и сећање на славне претке, ослободиоце, као и удружења која окупљају њихове потомке.

Градоначелник је поручио да жртву нишких ослободитеља морамо да носимо као одговорност према нашем граду, који су нам преци достојно у аманет оставили. Сачували смо понос и достојанство српског имена, један град и једна мала земља на Балкану остали су и данас непокорена територија непокорних људи!

”Историја се не сме заборавити, јер, ко историју заборави осуђен је да је понови. Зато, свечаним окупљањем поводом Дана ослобођења Ниша у Првом светском рату, желео бих да пошаљемо једну велику поруку: ако човек не уништи рат, рат ће уништити човека! Српска страдања никада нећемо заборавити, али их никада више нећемо поновити”, рекао је градоначелник Булатовић.

На ток и догађаје који су претходили 12. октобру 1918. и Дану ослобођења Ниша и Србије, подсетио је историчар Никола Арсић.

У културном делу пријема наступили су Вокални састав "Константин", гудачки квартет Симфонијског оркестра у Нишу и глумац нишког Народног позоришта, Мирослав Јовић.


#   Ниш   борци   Дарко Булатовић   први светски рат   историчари   историја   Команда копнене војске Србије   Мирослав Јовић   свечана академија   Дан ослобођења   Војска Србије
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима