Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Телефони Хитне помоћи били у прекиду око 30 минута

rssBookmark and Share

28.09.2015.

Данас, око 13 часова, због потапања телефонских каблова, сви телефони Хитне помоћи у Нишу били су око пола сата у прекиду.

Телефони Хитне помоћи били у прекиду око 30 минута

То су телевизији НТВ потврдили и у овој здравственој установи, а наша екипа проверавала је стање током дана позивом на број 194 и на успоставу везе нисмо дуго чекали.

Ипак, неки грађани се жале редакцији да су током поподнева дуго чекали на јављање оператера.

Како је појашњено, са броја 194 позиви се преусмеравају на мобилне телефоне и убрзано се ради на решавању овог техничког проблема.

Директор ове установе др Бранислав Ничић каже за Белами да су телефонске везе биле једно време у потпуном прекиду, али да су уз помоћ Телекома успостављене мобилном везом.

-Једино што је могло да се учини у кратком времену је оно што су урадили из Телекома, али капацитет пријема позива је преполовљен. Уместо четири линије за комуникацију, сада имамо само две па они који нас зову морају да чекају мало дуже и буду упорнији, рекао је др Ничић и додао да су остале фиксне телефонске везе са Хитном помоћи до даљег у прекиду.

Како је објаснио, до потапања телефонских каблова дошло је током радова које у улици Вијислава Илића изводи нишки Водовод.

-На време смо их упозорили шта се може десити, али нису обратили пажњу и сада су нам телефонске инсталације под водом. У овом тренутку не могу да кажем када ће број 194 почети поново да ради пуним капацитетом, јер то не зависи од нас, рекао је Ничић.

Оно што је најважније, како кажу надлежни, веза је оспособљена па грађани могу да добију услугу хитног медицинског збрињавања али уз мање или нешто дуже чекање.


#   Хитна помоћ   телефон   Бранислав Ничић   инсталације
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима