Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тропска врелина у Србији !

Bookmark and Share

25.08.2011. СР

Најтоплији градови у Србији данас ће бити Београд и Ниш са максималним дневним температурама до 39 степени, саопштио је данас Хидрометеоролошки завод.

Тропска врелина у Србији !

Највећи индекс УВ зрачења у Србији, чија је вредност осам на скали од 11, према подацима Хидрометеоролошког завода, данас је на Копаонику и Златибору. Висок индекс УВ зрачења, чија је вредност око осам, биће и у Врању, Сјеници, Приштини, Лесковцу и другим градовима.

Како је саопштено, у Новом Саду ће температура бити мања за један степен, а нешто нижа температура, 32 степена, биће забалежена на Златибору.

Како би се врућине лакше поднеле, потребно је носити одећу од природних материјала, светлих нијанси, а шетња се препоручује у раним јутарњим или касним вечерњим сатима.

Директор Управе за здравље и безбедност на раду Вера Божић Трефалт препоручила је да се данас због високих температура и врућина радни процес организује тако да се, уколико је то могуће, не ради од 11 до 16 сати.

Божић Трефалт је упозорила на изложеност високим температурама радника на отвореном простору - на градилиштима и оних који обављају пољопривредне радове.

Божић Трефалт је, гостујући у Јутањем програму РТС-а, препоручила да се, уколико се у том периоду од 11 до 16 сати ипак буде радило, предузму све неопходне мере и да запослени носе средства и опрему личне заштите.

Влада Србије је 2007. донела препоруку послодавцима да се, уколико процес рада то дозвољава, не ради у периоду од 11 до 16 часова када су екстремно високе температуре изнад 36 степени, подсетила је Божић Трефалт.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима