Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ТУГА: Држава одузела поклоњену бебу

rssBookmark and Share

21.05.2013. Izvor: Alo

Радници центра су у петак обишли породицу Милошевић и тамо затекли дете. Пошто није било правног основа да беба остане у тој породици, дечак је измештен из породице и смештен у хранитељску породицу, кажу у Центру за социјални рад.

ТУГА: Држава одузела поклоњену бебу

Иако је Бисерка А. из Големог Села код Врања, званично одустала од давања своје бебе на споразумно усвајање породици Милошевић, радници Центра за социјални рад из Врања су у петак, урадили теренску проверу и установили да се петомесечни Н. А. уместо код мајке, налази код породице Милошевић!

Беба је истог дана одузета Милошевићима и смештена у хранитељску породицу.

"На усмени захтев Министарства рада, радници центра су у петак обишли породицу Милошевић и тамо затекли дете. Пошто није било правног основа да беба остане у тој породици, центар је привременим закључком о обезбеђивању смештаја, дечака изместио из породице и сместио га у хранитељску породицу, где ће остати док се не расправи његов породично-правни статус", кажу у Центру за социјални рад.

Подсетимо, Бисерка је после смрти мужа, а због тешког сиромаштва, одлучила да бебу поклони Оливери Милошевић, пријатељици са посла која не може да има децу. Међутим, уместо да се цео случај заврши и правно - споразумним усвајањем, Бисерка се предомислила и повукла своју одлуку о одрицању детета и захтев за споразумно усвајање, али је бебу, изгледа, ипак тајно дала Милошевићима.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима