Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

TUGA: Država oduzela poklonjenu bebu

rssBookmark and Share

21.05.2013. Izvor: Alo

Radnici centra su u petak obišli porodicu Milošević i tamo zatekli dete. Pošto nije bilo pravnog osnova da beba ostane u toj porodici, dečak je izmešten iz porodice i smešten u hraniteljsku porodicu, kažu u Centru za socijalni rad.

TUGA: Država oduzela poklonjenu bebu

Iako je Biserka A. iz Golemog Sela kod Vranja, zvanično odustala od davanja svoje bebe na sporazumno usvajanje porodici Milošević, radnici Centra za socijalni rad iz Vranja su u petak, uradili terensku proveru i ustanovili da se petomesečni N. A. umesto kod majke, nalazi kod porodice Milošević!

Beba je istog dana oduzeta Miloševićima i smeštena u hraniteljsku porodicu.

"Na usmeni zahtev Ministarstva rada, radnici centra su u petak obišli porodicu Milošević i tamo zatekli dete. Pošto nije bilo pravnog osnova da beba ostane u toj porodici, centar je privremenim zaključkom o obezbeđivanju smeštaja, dečaka izmestio iz porodice i smestio ga u hraniteljsku porodicu, gde će ostati dok se ne raspravi njegov porodično-pravni status", kažu u Centru za socijalni rad.

Podsetimo, Biserka je posle smrti muža, a zbog teškog siromaštva, odlučila da bebu pokloni Oliveri Milošević, prijateljici sa posla koja ne može da ima decu. Međutim, umesto da se ceo slučaj završi i pravno - sporazumnim usvajanjem, Biserka se predomislila i povukla svoju odluku o odricanju deteta i zahtev za sporazumno usvajanje, ali je bebu, izgleda, ipak tajno dala Miloševićima.


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima