Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Турски амбасадор у Нишу (видео)

rssBookmark and Share

29.09.2015. НТВ, Белами

Турске авио компаније заинтересоване су да успоставе сарадњу са нишким аеродромом, изјавио је градоначелник Зоран Перишић, након састанка са амбасадором Турске у Србији.

Турски амбасадор у Нишу (видео)

Са нишког аеродрома би ускоро могли да полете и турски авиони, речено је на састанку градоначелника Ниша Зорана Перишића и турског амбасадора Мехмета Кемала Бозаја.

Аеродром “Константин велики“ Турцима је интересантан за путнички, али и карго саобраћај.Осим тога, у плану је и ширење пословања турске Халк банке која је приватизовала Чачанску банку, на веће градове у Србији. Када ће се то догодити није прецизирано, али добра воља обе стране постоји.

Ово је турском амбасадору друга посета Нишу, који је пре две године први пут посетио током прославе 17 векова Миланског едикта.

Турска Халк банка која је сада већински власник Чачанске банке показала се, према речима турског амбасадора, као добар инвеститор у мање и средње пројекте.

Амбасадор Бозај каже да је Србија атрактивна и за турске инвеститоре на пољу текстилне индустрије, што је показала компанија “Џинси“ која од 2010 послује у Лесковцу.

 


#   Цар Константин Велики   амбасадор   Зоран Перишић   Турска   Мехмет Кемал Бозај   Халк Банка
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима