Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Куршумлији пет дана без воде и струје

rssBookmark and Share

10.08.2012. Autor: Agencija TANJUG

бог дуге суше, већи део општине Куршумлија пети дан нема уредно смабдевање електричном енергијом и водом за пиће, па су челници локалне самоуправе упутили захтев Влади Србије да им хитно помогне у набавци цистерни за воду.

У Куршумлији пет дана без воде и струје

Због изузетно високих температура, река Tоплица је пред пресушивањем па већи део града пети дан нема воду за пиће.

У Јавном комуналном предузећу ''Tоплица'' кажу да они располажу само једном цистерном за воду за пиће, којом не могу да обезбеде воду свим угроженим грађанима. Део града Куршумљије је, такође, због радова на мрежи, остао и без електричне енергије.

У посљедњих неколико дана у Дому здравља је повећан број пацијената са стомачним тегобама, а у Хигијенско-епидемиолошкој служби изразили су бојазност да би због овакве ситуације могло доћи до неке заразе.

На подручију општине Блаце је, такође, дошло до отежаног водосандбевања, па су на стази рестрикције воде у поподневним сатима које трају и по пет сати.

Јавно комунално предузеће у тој општини је упутило апел суграђанима да штеди воду. Tропске температуре које су последњих дана забележене у Куршумлији довеле су до потпуног пресушивања реке Косанице, док су реке Tоплица и Бањска на историјском минимуму.
 


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима