Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Kuršumliji pet dana bez vode i struje

rssBookmark and Share

10.08.2012. Autor: Agencija TANJUG

bog duge suše, veći deo opštine Kuršumlija peti dan nema uredno smabdevanje električnom energijom i vodom za piće, pa su čelnici lokalne samouprave uputili zahtev Vladi Srbije da im hitno pomogne u nabavci cisterni za vodu.

U Kuršumliji pet dana bez vode i struje

Zbog izuzetno visokih temperatura, reka Toplica je pred presušivanjem pa veći deo grada peti dan nema vodu za piće.

U Javnom komunalnom preduzeću ''Toplica'' kažu da oni raspolažu samo jednom cisternom za vodu za piće, kojom ne mogu da obezbede vodu svim ugroženim građanima. Deo grada Kuršumljije je, takođe, zbog radova na mreži, ostao i bez električne energije.

U posljednjih nekoliko dana u Domu zdravlja je povećan broj pacijenata sa stomačnim tegobama, a u Higijensko-epidemiološkoj službi izrazili su bojaznost da bi zbog ovakve situacije moglo doći do neke zaraze.

Na područiju opštine Blace je, takođe, došlo do otežanog vodosandbevanja, pa su na stazi restrikcije vode u popodnevnim satima koje traju i po pet sati.

Javno komunalno preduzeće u toj opštini je uputilo apel sugrađanima da štedi vodu. Tropske temperature koje su poslednjih dana zabeležene u Kuršumliji dovele su do potpunog presušivanja reke Kosanice, dok su reke Toplica i Banjska na istorijskom minimumu.
 


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima