Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У наредних пет месеци Ниш усваја Стратегију безбедности

rssBookmark and Share

Ниш 27.06.2018. Јужна Србија Инфо

Циљ усвајања ове стратегије је смањење броја страдалих у саобраћајним незгодама, кроз јасно дефинисане планове, рекао је на јавној расправи о овом стратешком документу члан Градског већа задужен за саобраћај, Игор Војиновић.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

„Основни циљ је да до 2021.не буде страдалих, старијих од 65 година, јер кад се посматра заступљеност различитих учесника у саобраћајним незгодама у нашој земљи, половина свих погинулих пешака припада овој старосној категорији. На подручју ПУ Ниш у претходних пет година страдало је 89 људи, међу којима је највећи број старих. Стратегију преати Акциони план са конкретним мерама које би требало да побољшају безбедност на појединим локацијама у Граду Нишу, такозваним „црним тачкама“.

Урађена је детаљна анализа и снимање стања на улицама Ниша не би ли се дефинисале најкритичније саобраћајне тачке у граду, а на појединим местима постављени су нови семафори и светлосна сигнализација“, изјавио је Војиновић.

Израда Стратегије безбедности саобраћаја кошта 2,8 милиона динара, а средства је обезбедио Савет за безбедност саобраћаја Града Ниша од саобраћајних прекршаја, начињених на територији Ниша.

Коментара: 0


#   Ниш   ПУ Ниш   Савет за безбедност   Игор Војиновић   Савет за безбедност саобраћаја   акциони план   Стратегија безбедности саобраћаја
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима