Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U narednih pet meseci Niš usvaja Strategiju bezbednosti

rssBookmark and Share

Niš 27.06.2018. Južna Srbija Info

Cilj usvajanja ove strategije je smanjenje broja stradalih u saobraćajnim nezgodama, kroz jasno definisane planove, rekao je na javnoj raspravi o ovom strateškom dokumentu član Gradskog veća zadužen za saobraćaj, Igor Vojinović.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

„Osnovni cilj je da do 2021.ne bude stradalih, starijih od 65 godina, jer kad se posmatra zastupljenost različitih učesnika u saobraćajnim nezgodama u našoj zemlji, polovina svih poginulih pešaka pripada ovoj starosnoj kategoriji. Na području PU Niš u prethodnih pet godina stradalo je 89 ljudi, među kojima je najveći broj starih. Strategiju preati Akcioni plan sa konkretnim merama koje bi trebalo da poboljšaju bezbednost na pojedinim lokacijama u Gradu Nišu, takozvanim „crnim tačkama“.

Urađena je detaljna analiza i snimanje stanja na ulicama Niša ne bi li se definisale najkritičnije saobraćajne tačke u gradu, a na pojedinim mestima postavljeni su novi semafori i svetlosna signalizacija“, izjavio je Vojinović.

Izrada Strategije bezbednosti saobraćaja košta 2,8 miliona dinara, a sredstva je obezbedio Savet za bezbednost saobraćaja Grada Niša od saobraćajnih prekršaja, načinjenih na teritoriji Niša.


#   Niš   PU Niš   Savet za bezbednost   Igor Vojinović   Savet za bezbednost saobraćaja   akcioni plan   Strategija bezbednosti saobraćaja
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima