Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишу отворен ЕУ инфо кутак

rssBookmark and Share

12.05.2016. Град Ниш

У Нишу је у присуству шефа делегације ЕУ у Србији Мајкла Девенпорта отворен ЕУ инфо кутак. После отварања ове канцеларије у којој ће грађани моћи да добију све информације везане за пут Србије ка ЕУ у Официрском дому је отворена изложба “ЕУ и Србија на делу-15 година подршке”.

У Нишу отворен ЕУ инфо кутак

„Веома је важно да у нашем граду имамо доступна Еу инфо кутак који  ће понудити одговоре на питања везана за ЕУ, пружати помоћ у проналажењу информација и упутстава о приступу програмима и фондовима Европске уније.
Наравно и једна овако лепа изложба има задатак  да упозна грађана Ниша са поступним напретком Србије ка Европи,али и да покаже да што би један пројекат рекао “Растемо заједно” и заједно корачамо ка остварењу стратешки важног циља наше земље“ рекао је градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић приликом отварања изложбе.
Наша земља је донела такође  веома важну одлуку – а то је да опредељеност  и интеграција ка ЕУ буде највиши стратешки циљ,који подразумева и реформе и жељу да се  континуирано ради на повећању степена регионалне сарадње.
Важно је рећи да уз себе имамо и Делегацију ЕУ у Србији која пружа  подршку у сваком сегмент нашег  пута ка Европској унији.


#   Зоран Перишић
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима